De schatten en delicatessen van Toscane en UmbriŽ

De schatten en delicatessen van Toscane en UmbriŽ
AUTO03
Vliegtuig of Trein
8Dagen
Autoreizen
De rijke en fascinerende regios Toscane en Umbrië zijn het hart van Italië. Florence staat op wereldeniveau op de eerste plaats als kunststad en verzameld 25% van de kunstwerken ter wereld Vervolgens Siena, een prachtige kunststad met straatjes, wijken, torens, natuurwinkels en paleizen. De Chianti streek, Montepulciano en Montalcino bieden gerenommeerde wijnen en verrukkelige gastronomische routes. San Gimignano is geklasseerd op de UNESCO wereldlijst van kultuur en natuur, zoals ook Assisi met zijn prachtige Basiliek van de Heilige Franciscus, monument van grote kunstwaarde. Tijdens deze magnifieke reis heeft u de gelegenheid om te genieten, te kijken en te proeven van de wonderen die deze streken aanbieden.

Aanbevolen route

1 dag: luchthaven Florence – omgeving Florence
Aankomst op de luchthaven van Florence, ontvangst van de huurauto en vertrek naar uw hotel gelegen op 30 km van Florence in de groene campagne van Toscane. Rest van de dag vrij. Overnachting in het hotel.

2 dag: Florence
Na het ontbijt, ganse dag bezichtiging van Florence. De voormiddag bezichtiging van het religieuse centrum : de Dom met de koepel van Brunelleschi, de elegante Campanile van Giotto, het Baptisterium wereldbekend om zijn prachtige bronzen deuren. Vervolgens het politieke centrum : de Piazza della Signoria, het kloppend hart van de stad, met talrijke beeldhouwwerken die van het plein een waar openluchtmuseum maken, het Palazzo Vecchio één van de mooiste middeleeuwse paleizen in Italië en de Loggia dei Lanzi, vervolgens een wandeling naar de Ponte Vecchio, volgebouwd met winkels van juweliers en goudsmeden. Vrij middagmaal. In de namiddag vrij bezoek of een bezoek aan het Uffizi museum één van de belangrijkste musea in Italië en de wereld. In zijn 42 zalen zijn kunstwerken van de XIIIe tot de XVIIIe verzameld : werken van Cimabue, Giotto, Masaccio, Leonardo, Michelangelo, Raffaele, Caravaggio, Rubens, Rembrand en nog veel andere. Terugkeer naar het hotel, vrij avondmaal en overnachting.

3 dag: Chianti streek
Na het ontbijt vertrek richting Greve in Chianti en halte op het landgoed Podere delle Fornaci, specialist in de productie van biologische geitenkazen. Bezoek en degustatie van de kazen (inbegrepen). Verder bezoek aan Greve in Chianti, beschouwd als de toegang tot de streek Chianti. Bezoek aan een wijngoed, degustatie van de wijnen en middagmaal op basis van de lokale typische producten. In de namiddag ontdekking van Castellina in Chianti, Radda in Chianti en Gaiole in Chianti. Onderbrenging in hoel, vrij avondmaal en overnachting.

4 dag: Siena – S. Gimignano
Na het ontbijt vertrek naar Siena en vrij bezoek aan deze prachtige middeleeuwse stad : Piazza del Campo heeft de vorm van een amfitheater en is het mooiste en grootste plein in Siena. Hoge, smalle en bruine huizen omringen dit historisch erfgoed uit de 14e eeuw. Jaarlijks worden hier tweemaal de traditionele en beroemde paardenrace “de Palio” gehouden; het Palazzo Pubblico behoort tot de mooiste gotische paleizen in Italië, de kathedraal met zijn rijk versierde gevel is een prachtig voorbeeld van gotische kerkbouw in Toscane. De façade is bekleed met marmer, gecombineerd met rood marmer van Siena en groen van Prato. Vrij middagmaal. De namiddag bezoek aan San Gimignano. Reeds in de verte doemen de 14 torens van de stad op die in de 12e en 13e eeuw door rivaliserende rijke families werden opgetrokken. Op haar hoogtepunt had de stad ca. 70 torens. Het is één van de best bewaarde middeleeuwse stadjes in Toscane. Bezoek aan de Piazza della Cisterna, het Colleggio di Santa Maria Assunta en het Palazzo Pubblico. Terugkeer naar het hotel, vrij avondmaal en overnachting.

5e dag: Montalcino – Montepulciano – Perugia
Na het ontbijt vertrek richting Montalcino, vrij bezoek aan dit klein dorp bekend voor zijn museum van de Brunello(toegang niet inbegrepen Deze kleine wijnstreek produceert immers één van de beste wijnen van het land, de Brunello van Montalcino. Verder naar Montepulciano, één van de best bewaarde karakteristieke middeleeuwse stadjes in Italië. Bezoek aan het historisch centrum en middagmaal op basis van lokale producten in een landbouwbedrijf.. Voortzetting naar Perugia, onderbrenging in een hotel gelegen in het stadscentrum. Vrij avondmaal en overnachting.

6 dag: Assisi – Spello – Gubbio
Ontbijt in het hotel, Vertrek richting Assisi, mooi gelegen op de Monte Subasio. Een bezoek aan de dubbelkerk van de H. Franciscus met de prachtige fresco's van Giotto en Cimabue en het graf van H.Franciscus mag niet gemist worden! Assisi is tevens de stad van Clara die de orde stichtte van de Clarissen. Voortzetting naar het charmante plaatsje Spello gelegen op de Via Flaminia en één van de best bewaarde en kleurrijkste stadjes in Umbrië, ook de kleuren van de kerk Santa Maria Maggiore met een heel bijzondere majolicavloer met tegels uit de keramiekstad Deruta. In de Kapel Baglioni kan men de mooi bewaarde fresco’s bewonderen van de de umbrische schilder Pinturicchio. Vrij middagmaal en verder naar Gubbio één van de mooiste artistieke en religieuse stadjes in Umbrië. De stad kent een terrasvormige opbouw met als middelpunt Piazza della Signoria met het Palazzo dei Consoli, één van de mooiste raadhuizen in Umbrië. Dit grote plein kijkt uit over de lager gelegen delen van de stad met prachtige vergezichten over het glooiende landschap. Verdere bezienswaardigheden zijn het Palazzo Ducale en de Dom.Terugkeer naar het hotel, vrij avondmaal en overnachting.

7 dag: Cortona – Arezzo – Incisa in Val d’Arno
Ontbijt in het hotel daarna bezoek aan de oude stad Cortona, waarschijnlijk gesticht door de Etrusken en behoort dus tot de oudste nederzettingen in Toscane.. De stad is gelegen op de Monte San Egidio die deel uitmaakt van een keten aan de oostkant van de Val di Chiana. Men heeft prachtige uitzichten met ondermeer op het Lago di Trasimeno. Het is de geboorteplaats van de schilder Luca Signorelli. Cortona is rijk aan talrijke middeleeuwse paleizen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Piazza della Repubblica, de romaanse gothische kerken S.Agostino en S.Francesco, een juweel van de Renaissance de Santa Maria delle Grazie en het grote fort dat bovenop de heuvel is gebouwd. Een groot deel van de stadsmuren en stadspoorten zijn nog steeds in de stad te vinden. Vrij middagmaal en verder naar Arezzo en bezoek aan het historische centrum: het plein en de kerk van S.Francesco waar zich de prachtige fresco’s bevinden in de Cappella Bacci van Piero della Francesca, de kerk Santa Maria, Piazza Vasari met aan een zijkant van dit sfeervol plein het Palazzo delle Logge Vasariane van Vasari,geboren te Arezzo en beroemde schilder, architect en biograaf. Vrij avondmaal en overnachting in een hotel in de omgeving van Incisa in Val d’Arno.

8 dag: Vertrek
Avondmaal in het hotel. Vertrek naar de luchthaven van Florence volgens het vertrekuur van de vlucht. Aflevering van de huurwagen.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG