De Vallei van Aosta met bus

De Vallei van Aosta met bus
BVER26
Bus
8Dagen
Verblijfs-ontdekkingsreizen

1e dag: Aosta
Aankomst in het hotel in de omgeving van Aosta. Onderbrenging in hotel, welkomdrankje, diner en overnachting.

2e dag: Aosta – Aymavilles
Na het ontbijt bezoeken we de hoofdstad Aosta, ook wel het "Rome van het noorden" genoemd prachtig gelegen op ca. 600 meter hoogte. Reeds voor onze jaartelling was het een provinciehoofdstad en daardoor heeft het tevens een rijk patrimonium met interessante overblijfselen uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen: de Triomfboog van Keizer Augustus, een oude Romeinse brug, oude poorten (la Porta Pretoria) en delen van de stadsmuren het Foro Romano en een Romeins Theater. Naast deze Romeinse overblijfselen is het middeleeuws complex van kerkgebouwen Sant Orso de topattractie met zijn romaans-gotische kerk en klooster uit de 12e eeuw. Typische maaltijd op een lokale boerderij. In de namiddag, stoppen we nog even bij de Pont d'Ael in de buurt van Aymavilles, een oud romeins acquaduct uit de 3e eeuw, één van de best bewaarde Romeinse monumenten. Dan bezoeken we nog een wijnkelder met een wijndegustatie. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

3e dag: Courmayeur - Mont Blanc
Na het ontbijt rijden we door de kastelenstreek van Sarre en S.Pierre naar Courmayeur, gelegen aan de hoogste berg van Europa, de Mont Blanc. Courmayeur is een zeer oude verblijfplaats. Hier liep immers een zeer belangrijke Romeinse weg die de Alpen kruiste via de kleine St.Bernardpas. Het is heden nog steeds een bekend wintersportoord en in de zomer tevens een kuuroord. Met de kabelbaan (met supplement) kan men Punta Hellbrunner (3.450 m) bereiken vanwaar men spectaculaire vergezichten heeft. Er is bovendien een permanente kristaltentoonstelling, met een unieke collectie mineralen van de Mont Blanc. Op de weg naar boven is er een halte bij het natuurgebied van Pavillon du Mont Fréty waar men de op 2.173 m. hoogte een bezoek kan brengen aan de botanische Saussurea tuin. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

4e dag: het Natuurpark Gran Paradiso (Cogne-Valmontey)
Vandaag bezoeken we één van de mooiste attracties in de Aostavallei, het natuurpark Gran Paradiso, vroeger het jachtgebied van het Huis van Savoye. Bij het binnenrijden van het park via Saint Pierre valt onmiddellijk het symbool van de steenbok op, één van de talrijke diersoorten die hier leven in volle vrijheid. Het natuurpark Gran Paradiso wordt gedomineerd door het gelijknamig massief dat uitstijgt boven de 4.000 meter. Langs de Vallei van Cogne rijden we langs een gebied rijk aan boom-en wijngaarden en Cogne (ca. 1.500 m.) bergstadje dat word beschouwd als de hoofdstad van het Natuurpark met schitterende gletjers en bergen op de achtergrond en tevens bekend om zijn kantwerk. In het nabijgelegen dorp Valmontey bezoeken we eerst nog de botanische tuin Paradisia met zeldzame bergbloemen. In Cogne middagmaal in restaurant en daarna een wandeling naar de indrukwekkende watervallen van Lillaz. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

5e dag: Fort van Bard/Kasteel van Issogne
Na het ontbijt bezoeken we het Fort van Bard, onlangs gans gerestaureerd en een indrukwekkend staaltje van militaire architectuur.Het Fort staat op een strategische plaats boven de smalle ingang van de Valle d'Aosta. Het eerste schriftelijke bewijs van het bestaan van een verdedigingsfort dateert uit 1034. Gedurende zo'n duizend jaar vervulde het een belangrijke rol in de geschiedenis. Het huidige fort werd in de 19e eeuw door het Huis van Savoie gebouwd. De laatste jaren werd het fort in zijn oude grandeur hersteld. Het huisvest nu het Musée des Alpes waar je kennis kan maken met de geschiedenis van het leven in de Alpen. In de namiddag rijden we verder naa Issogne met zijn prachtig Kasteel. Het was in handen van de machtige adellijke familie de Challant die het hele gebied bestuurde voor de Savoya vorsten. Het is een residentiekasteel met nog zeer goed bewaarde 15de eeuwse fresco‘s in de binnenplaats. Langs een prachtige panoramische weg rijden we terug naar het hotel met onderweg nog een halte voor een kaasdegustatie (de gekende Fontinakaas). Diner en overnachting.

6e dag: Breuil-Cervinia - Valtournenche – Saint Vincent
Na het ontbijt vertrekken we via Chatillon en de Vallei van Valtournenche, naar het prachtig gelegen Cervinia-Breuil, de tegenhanger van het Zwitserse Zermatt, en het hoogstgelegen skigebied in Italie. Hier kan men een blik werpen op de 4.478 meter hoge Monte Cervino, zoals de Italianen de Matterhorn noemen. Middagmaal te Valtournenche. In de namiddag maken we een wandeling aan het bijzonder mooi bergmeertje Lago Blu, om de weerspiegeling van de Cervino in het water te bewonderen. Op de terugweg stoppen we nog in het mooie plaatsje Saint Vincent met de indrukwekkende overblijfselen van de Romeinse brug. Sinds 1947 is het tevens bekend omwille van één van de weinige toegelaten casino's in Italie. Terugkeer naar het hotel voor het diner en overnachting.

7e dag: Kasteel van Fenis
Na het ontbijt is de voormiddag vrij ter beschikking. Volpension in het hotel. In de namiddag bezoeken we één van de talrijke kastelen die verspreid liggen in de Aostavallei, het kasteel van Fenis, één van de mooiste Middeleeuwse kastelen op nauwelijks 15 km van Aosta.Het was eens een belangrijke militaire post. Een rondgang door het kasteel met zijn torens, galerijen, fresco's en inscripties van oude spreekwoorden is een grote belevenis.

8e dag: Vertrek
Na het ontbijt, vertrek naar België.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG