Calabrie, een wonderlijk mooi stukje Italie...

Calabrie, een wonderlijk mooi stukje Italie...
VVER02
Vliegtuig of Trein
8Dagen
Verblijfs-ontdekkingsreizen

1 dag: Lamezia Terme - Tropea/omgeving
Aankomst luchthaven Lamezia Terme- Ontmoeting met de gids en transfer naar het hotel te Tropea/omgeving. Welkomdrank, avondmaal en overnachting.

2e dag: Tropea - Capo Vaticano
Na het ontbijt, bezoeken we het prachtig,op een 42 m. hoge rots gelegen, middeleeuws vestingsstadje Tropea, ook wel de parel van Calabrie genoemd. We wandelen door de smalle straatjes met veel verborgen pleintjes, oude paleizen en kerken. We bezoeken de normaanse kahedraal en vanop een prachtige uitkijkpost genieten we van een uitzicht op de kust en de rots met het Benedictijner Heiligdom van S.Maria dell'Isola. Middagmaal in het hotel. In da namiddag rijden we langs een panoramische weg naar Capo Vaticano met zijn prachtige zandstranden. Onderweg genieten we van prachtige vergezichten. Bij aankomst, Kleine wandeling door het centrum, en eventueel gelegenheid om te baden. Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

3e dag: Reggio Calabria - Scilla
Na het ontbijt rijden we langs de "paarse kust" naar Reggio Calabria de geboortestad van Versace, gelegen aan de Straat van Messina en tegen het Aspromonte gebergte. De stad wordt omgeven door olijf- en wijngaarden, sinaas-en citroenbomen en de bekende Bergamotplantages(limoen-industrie). We bezoeken het Nationaal Archeologisch Museum della Magna Grecia met de "Bronzi di Riace", de twee wereldberoemde 2.500 jaar oude bronzen beelden die voor de kust bij Riace uit het water werden gehaald en die levensechte Griekse krijgers voorstellen. We maken verder een wandeling langs de prachtige promenade die de kustlijn volgt met talrijke palmbomen, magnolia's en eucalyptusbomen en met schitterend uitzicht op de Siciliaanse kust en de Etna. Na het middagmaal rijden we nog naar Scilla, het centrum van de zwaardvisvangst , een vissersdorp met het Kasteel van de Rufo's, ooit eigendom van Prins Rufo, de vader van koningin Paola. Terugkeer naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

4e dag: Gerace - Locri
Na het ontbijt, vertrek naar Gerace, vooral bekend om zijn keramiek. Hier bezoeken we de kathedraal uit de 11e eeuw die vooral opvalt door haar kolossale afmetingen. We rijden verder naar Locri aan de Ionische kust. De stad is gebouwd op het oudgriekse Lokroi Epizephyrio, de eerste Griekse nederzetting.. Het is hier dat een eerste wettekst werd geschreven.. Later werd de plaats verwoest door de Sarazenen en terug heropgebouwd onder de naam Gerace. Ten zuiden van de huidige stad bezoeken we deze uiterst interessante archeologische zone. Na het bezoek terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

5e dag: Tropea/dintorni
Dag vrij ter beschikking volpension in het hotel.

6e dag: Eolische eilanden
Vandaag een onvergetelijke dag! We vertrekken met een grote motorboot naar de Unesco geklasseerde Eolische Eilanden, een groep van zeven eilandjes gelegen bij Sicilie. We varen eerst naar het eiland Vulcano. Dit eilandje is bekend om zijn solferbronnen en hun geneeskrachtige werking. Hier maken we een kleine wandeling en genieten van het uitzicht op de kleinere eilandjes Salina, Alicudi en Filicudi. Vervolgens varen we verder naar Lipari, het grootste eiland van de archipel (ca. 15 minuten) en bezoeken we de omwalde stad met smalle straatjes en witgekalktehuisjes. Hier heeft men vrije tijd ter beschikking en pakketlunch van hotel. We varen verder naar het magische eiland Stromboli. De vulkaan is sinds ruim 2000 jaar actief. Drie actieve kraters zorgen voortdurend voor kleine erupties. We varen rond het eiland langs de Sciara del Fuoco, een breed lavaveld langs de noordwestelijke kant van het eiland. Gedurende de excursie is er voor de liefhebbers ook gelegenheid om te baden. In de namiddag terugvaart naar het vasteland, transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting

7e dag: Pizzo Calabro - Serra San Bruno
Na het ontbijt vertrek naar het speciale plaatsje Pizzo Calabro. Zijn typisch middeleeuws centrum heeft talrijke kerken waaronder de kerk van Piedigrotta , een kleine kerk gebouwd in een tufstenen rotswand, met arkaden en honderden in tuf gemaakte beelden en praktisch op het strand gelegen. Pizzo is ook zeer bekend voor zijn heerlijke tartufo-ijs. We rijden verder over een prachtige bergweg naar Serra San Bruno waarbij we een stuwmeer passeren.-middagmaal op basis van de typische streekgerechten en bezoek aan het museum van het kartuizerklooster uit de 12e eeuw genoemd naar de heilige Bruno van Keulen, stichter van de Orde der Kartuizers. We krijgen uitleg over de Orde en het leven van de monnikken. Daarna nog voor de liefhebbers een mooie boswandeling tot de laatste rustplaats van Bruno. Terugkeer naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

8e dag: Vertrek
Na het ontbijt, naargelang het uur van vertrek van de vlucht, transfer naar de luchthaven van Lamezia Terme.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG