Rondreis Latium en Umbrie

Rondreis Latium en Umbrie
VREL25
Vliegtuig of Trein
6Dagen
Religieuze reizen

1e dag: De Basilieken van Rome
Aankomst op de luchthaven van Rome, Ontmoeting met onze begeleiding en met privaat autocar transfer naar het stadscentrum. Vrij middagmaal. In de namiddag panoramische stadsrondrit langs de belangrijkste monumenten en geleide bezichtiging aan de basilieken: S. Jan van Lateranen, de oudste van de vier Pauselijke basilieken. Als bisschopskerk van het bisdom Rome, waar de huidige Paus Francescus bisschop van is, is zij formeel de hoofdkerk van de wereldkerk. Onder de vele kunstwerken die de basiliek versieren zijn er enkele van vlaamse kunstenaars. Verder bezoeken we de Basiliek Santa Maria Maggiore, tevens één van de vier Pauselijke basilieken, gelegen op de heuvel Esquilijn, één van de 7 heuvels waarop Rome gebouwd is en de enige die nog overblijfselen bewaard van de vroeg-christelijke periode. Volgens een legende zou de Heilige Maagd Maria in een droom aan Johannes de opdracht gegeven hebben een kerk te stichten op één van de zeven heuvels van Rome en dat de exacte plaats zou aangeduid worden door sneeuw. Transfer naar het hotel, onderbrenging, avondmaal en overnachting.

2e dag: Rome (Audientie Paus, S.Pieter Basiliek, Basiliek S.Paulus buiten de Muren)
Na het ontbijt is de voormiddag gewijd aan de audientie van de Paus op het St.Pieterplein of in de Zaal Paulus VI (bij slechte weersomstandigheden). Vrij middagmaal en bezoek aan de St.Pieter Basiliek en de Crypte met de graven van de Pauzen. Verder bezoeken we nog de Basiliek van St.Paulus buiten de Muren, één van de vier Pauselijke Basilieken en de tweede grootste kerk na de St.Pieter Basiliek. De kerk is gelegen op de vermoedelijke plek van het graf van S.Paulus, buiten de Aureliaanse Muur, vandaar de naam. Van belang zijn de bronzen deur, het ciborium en de Kapel van het Heilige Sacrament. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

3e dag: Rome
Na het ontbijt, vertrek naar de Abdij van Farfa, één van de belangrijkste middeleeuwse europese monumenten uit de 12e eeuw en een keizerlijke abdij(Abbazia imperiale), nog bewoond door de monniken. Met de gids bezichtigen we dit fraaie klooster in puur renaissance stijl, en een must see is de bibliotheek met dozijnen stokoude manuscripten.Vrij middagmaal. In de namiddag nog een bezoek aan het Santuario van Mentorella, dat een zeer geliefd oord was van Paus Giovanni Paulus. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

4e dag: Rome - Terni - Cascia - Assisi
Na het ontbijt, vertrek naar de regio Umbrië en halte voor een bezoek aan de Abdij van Collevalenza, dan verder naar Cascia. Bij aankomst vrij middagmaal. Cascia ontstondt gedurende de Romeinse tijd, ook al vindt men uit die eerste periode weinig terug, aangezien het gebied zwaar werd geteisterd zowel door invallen van Barbaren als door aardbevingen. Zoals het merendeel van de Umbrische stadjes maakt Cascia haar bloeiperiode in de Middeleeuwen door. Rond 1400 leefde hier Margherita Lotto, wereldberoemd als de Heilige Rita die hier ook wonderen verrichtte. Haar bekendheid heeft de stad en haar geboortedorp Roccaporena veranderd in een bekend bedevaartsoord. We bezoeken de basiliek gebouwd in opdracht van kardinaal Enrico Gasparri op de resten van de kerk waar Santa Rita stierf. Naast de talrijke marmeren kunstwerken en muurschilderingen die in de kerk worden bewaard, wordt de aandacht in de eerste plaats getrokken door het Graf van de Heilige Rita wier stoffelijk overschot in een kristallen en zilveren kist rust. Na het bezoek rijden we verder naar Santa Maria degli Angeli, avondmaal en overnachting.

5e dag: Assisi
Na het ontbijt bezoek aan Assisi, de geboorteplaats van Heilige Franciscus en mooi gelegen op de Monte Subasio. We bezichtigen de dubbelkerk met de prachtige fresco's van Giotto en Cimabue en het graf van de heilige, de kerk van S.Rufino met zijn mooie romaanse gevel, de kerk van heilige Clara, die de Orde stichtte van de Clarissen en ten slotte een wandeling door de pittoreske middeleeuwse straatjes.Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we nog het Eremo (Hermitage) delle Carceri. De kerk die binnen de poorten van het Eremo gebouwd is, bevat enige relieken van Sint Franciscus, die zich op deze plek had teruggetrokken om ongestoord te kunnen bidden. Verder nog de kerk en het klooster van San Damiano, en de Basiliek Santa Maria degli Angeli in Portioncula. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

6e dag: Assisi – Orvieto – Vertrek
Na het ontbijt bezoeken we in de voormiddag Orvieto, prachtig gelegen op een enorme rots van tuf met schitterend panorama over de streek Orvieto werd gesticht door de Etrusken tussen de IX en VII eeuw voor Chr. Van de antieke stad is er weinig overgebleven buiten de necropolen, de ruines van een tempel en prachtige vondsten ondergebracht in de twee archeologische musea. We bezoeken de imposante gotische Duomo . Aan de fantastiche façade hebben zowat 20 kunstenaars een bijdrage geleverd met bas-reliefs, kleurrijke mozaieken, een prachtig roosvenster en bronzen beelden. In de kerk bevinden zich prachtige fresco's van Signorelli en de Kapel van San Brizio met prachtige schideringen gerealiseerd door Beato Angelico et Luca Signorelli. Vrij middagmaal en transfer naar de luchthaven Rome.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG