Schatten en kleuren van CampaniŽ

Schatten en kleuren van CampaniŽ
VVER23
Vliegtuig of Trein
8Dagen
Verblijfs-ontdekkingsreizen

1e dag: Napels
Aankomst op de luchthaven te Napels. Ontmoeting met de plaatselijke gids en vertrek met de bus naar het centrum van Napels. Geleide wandeling door het historische centrum met de Piazza Plebiscito met de kerk S.Francesco di Paola gebouwd naar het model van het Pantheon te Rome, het Koninklijk Paleis, het San Carlo Theater, het oudste theater in Italië, de Galleria Umberto I, gebouwd volgens deze van Milaan. Transfer naar het hotel gelegen in de omgeving van het sorrentijnse schiereiland. Onderbrenging in het hotel, welkomdrank, diner en overnachting.

2e dag: Sorrento

Na het ontbijt maken we, samen met de gids, een panoramische rondrit in de heuvels van Sorrento. Daarna wandeling door het centrum van Sorrento. Middagmaal vrij en rest van de dag vrij ter beschikking om het stadje verder te verkennen, voor shopping, enz. In de namiddag transfer naar het hotel. Diner en overnachting.

3e dag: Pompei-Vesuvius
Na het ontbijt, vertrek met lokale autocar en plaatselijke gids naar Pompei. Bezoek aan de opgravingen van deze oude Romeinse stad die volledig werd bedolven onder vulkanisch gesteente en as bij een uitbarsting van vulkaan Vesuvius in 79 na Chr. Lopend door de straatjes van Pompei, gaat u terug in de tijd. Stapstenen om de straat over te steken, de parrarrelle uithollingen in de straatstenen veroorzaakt door karresporen, in elk huis ziet men welke ambacht werd uitgevoerd, bv maalstenen en bakovens duiden de bakkerij aan. Men krijgt een duidelijk beeld van hoe de mensen in die tijd leefden. We rijden verder richting Vesuvius. We rijden boven naar de vulkaan tot 1.000 m. hoogte tot de busparking. Langs een lavapad bereikt men de ca, 300 meter hoger gelegen kraterrand waar men kan genieten van een prachtig uitzicht over de ganse Baai van Napels. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

4e dag: Napels archeologisch museum
Na het ontbijt vertrek met de gids naar Napels voor een bezoek aan het Nationaal archeologisch museum waar men ondermeer de vondsten kan bewonderen uit Pompei en Herculaneum. Middagmaal vrij, terugkeer naar het hotel en namiddag vrij ter beschikking. Diner en overnachting in hotel.

5e dag: vrije dag of excursie naar Capri (met supplement)
Dag vrij ter beschikking met halfpension in hotel. Fakultative uitstap naar Capri

6e dag: Paestum - Salerno
Na het ontbijt,vertrek naar Paestum. Daarna verder naar Paestum, één van de meest kostbare archeologische juweeltjes in Italie, vooral bekend om haar prachtige goed bewaarde Dorische tempels uit de 5e eeuw voor christus, die majestueus oprijzen vanuit de aan zee gelegen laagvlakte: de tempels van Neptunus, Ceres en Hera. Ook een bezoek aan het dichtbij gelegen museum is de moeite waard. In de vroege namiddag terugkeer met nog een halte te Salerno, prachtig gelegen in de Baai van Salerno, met ten noorden de Amalfikust en ten zuiden het Cilento natuurpark. De stad heeft een prachtig middeleeuws centrum met de imposante Romaanse kathedraal (IXe eeuw). Het symbool van de stad is zonder twijfel de prachtige boulevard met een fantastisch panorama, palmbomen, talrijke bars en restaurants met gezellige terrasjes. Salerno is tevens de oudste universiteitstad in Europa. Terugkeer naar het hotel. Diner en overnachting.

7e dag: Amalfikust
Na het ontbijt, vertrek naar de spectaculaire Amalfikust, één van de mooiste kusten in Italie. Onderweg genieten we van prachtige vergezichten. Kleine fotohalte boven het mondaine dorpje Positano gelegen tegen een helling met zijn kubusvormige huisjes tot aan de zee. We rijden verder naar Amalfi,de grootste plaats en die de naam geeft aan deze wondermooie kust. Amalfi was eens één van de vier grote zeerepublieken samen met Venetie, Genua en Pisa. We bezoeken de fraaie kerk van S.Andrea met een prachtige bronzen deur uit de 11e eeuw, en met het kleine kloostertje Paradiso, begraafplaats van de rijke Amalfitaanse families. We rijden verder naar het hoger gelegen stadje Ravello. Middagmaal vrij en daarna brengen we een bezoek aan Villa Rufolo en zijn prachtig aangelegde tuinen. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

8e dag: Vertrek
Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Napels naargelang het uur van vertrek van de vlucht


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG