Apulie, een prachtig stukje natuur in de Italiaanse hiel

Apulie, een prachtig stukje natuur in de Italiaanse hiel
VVER03
Vliegtuig of Trein
8Dagen
Verblijfs-ontdekkingsreizen

1e dag: Napels – Bari/omgeving
Aankomst op de luchthaven van Napels en assistentie bij aankomst. Onderweg light lunch in restaurant en transfer naar het hotel te Bari of omgeving. Avondmaal en overnachting.

2e dag: Castel de Monte – Trani
Vertrek na het ontbijt naar Castel del Monte voor een geleid bezoek aan de meest indrukwekkende achthoekige burcht van Frederik II, gebouwd op één van de hoogste toppen van de Murge gebergte in Puglia. We rijden verder naar Trani. Middagmaal in restaurant. Bezoek van het stadje Trani met zijn prachtige Romaanse kathedraal. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

3e dag: de grotten van Castellana-Alberobello-Locorotondo en Ostuni
Na het ontbijt vertrek naar Castellana.Hier bezoeken we de sensationele druipsteengrotten van Castellana van meer dan 2 km lang en ontstaan door prehistorische onderaardse rivieren die de prachtige formaties van stalagmieten en stalactieten hebben achtergelaten. We rijden verder naar het pittoreske plaatsje Alberobello, de stad van de "trulli", de witgekalkte kegelvormige huisjes met stenen puntdak die deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoed. Middagmaal in restaurant onderweg. Daarna bezoeken we nog het cirkelvormig stadje Locorotondo met zijn witte huisjes en het aangenaam stadje Ostuni, "la città bianca" (de witte stad) dat zich uitstrekt over verschillende heuvels en één van de mooiste en typische stadjes van zuid-Italië is. Wandeling door het historisch centrum. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

4e dag: Lecce – Galatina
Na het ontbijt, vertrek naar Lecce, hoofdplaats van het schiereiland van Salento en zonder twijfel de hoofdstad van de zuid-italiaanse barok. Het centrum van de oude stad ligt aan Piazza S.Oronzo met het standbeeld van S.Oronzo, de patroonheilige van de stad, opgericht op de kolom die het eindpunt van de Romeinse Via Appia was en uitgeleend door Brindisi. Een groot deel van het plein bestaat uit de ruines van een Romeins theater. Eén van de mooiste plekken van de stad is de Piazza del Duomo, een harmonisch geheel van huizen en van de Basiliek Santa Croce in de typische Lecce-barokstijl. Middagmaal in restaurant. Voortzetting naar het stadje Galatina waar we de kathedraal S.Caterina d'Alessandria bezoeken, één van de mooiste kerken van de Salento, met schitterende gotische fresco,s en de kerk van S.Pietro en Paolo met prachtige fresco's op het plafond. Aangename wandeling door het historisch centrum. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

5e dag: Matera - Gravina
Na het ontbijt, vertrek richting regio Basilicata om een bezoek te brengen aan het door de UNESCO beschermt Matera. Deze stad is vooral bekend vanwege de "sassi" een uiterst charmante wijk die bestaat uit huizen die deels uit de bergen uitgehouwen zijn. In het centrum van de Sassi staat op het hoogste punt de kathedraal uit 1230. Naast deze kerk tellen de Sassi maar liefst 155 grotkerken. Vanaf het plein bij de kerk San Agostino heeft men het mooiste uitzicht over de Sassi. Middagmaal in restaurant. We rijden verder naar het stadje Gravina di Puglia, gelegen op de rand van de diepe Gravina-ravijn, een juweel van een erosiedal en een stad rijk aan prachtige monumenten zoals de Byzantijnse grotkerk S.Michele, de kathedraal met zijn fraaie koorbanken, het klooster van S.Sebastiano met een kloostergang uit de dertiende eeuw met kapitelen met fraaie dier-en plantenmotieven. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

6e dag: Taranto – Grottaglie
Na het ontbijt vertrekken we naar Taranto, stad van Griekse oorsprong. We bezoeken de kathedraal van San Cataldo en het Nationaal Museum met één van de belangrijkste archeologische collecties van de Magna Grecia. Middagmaal in restaurant. We rijden nog verder langs Grottaglie, een belangrijk wijncentrum maar vooral bekend om de artisanale reproductie van Griekse vasen. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

7e dag: Bari
Na het ontbijt bezoeken we met de gids de stad Bari, hoofdstad van de regio Puglia: de oude stad met zijn talrijke smalle en kronkelende straatjes en monumenten zoals de Basiliek van S.Nicola,de kathedraal van San Sabino en het Castello Svevo (het Normandisch Zwabisch kasteel). Middagmaal in restaurant. In vroege namiddag terugkeer naar het hotel en rest namiddag vrij ter beschikking. Avondmaal en overnachting.

8e dag: Vertrek
Na het vroege ontbijt, transfer naar de luchthaven van Napels en vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG