Een Zuid-Italiaanse parel: ApuliŽ

Een Zuid-Italiaanse parel: ApuliŽ
AUTO02
Vliegtuig of Trein
7Dagen
Autoreizen

Apulië, de hak van de italiaanse laars, is een magnifieke streek die heel wat aan te bieden heeft op gebied van kunst, geschiedenis, tradities, schitterende natuur en gastronomie. Gelegen tussen de Adriatische en Ionische Zee, heeft de streek een lange kuststrook met woeste rotskusten en grotten maar ook uitgestrekte stranden met zand en een azuurblauwe zee.

1 dag: Bari
Aankomst op de luchthaven van Bari, in ontvangstneming van de huurauto en vertrek naar Bari, de hoofdstad van de regio. Bezoek aan het oudste stadsgedeelte (Bari Vecchia) met zijn talrijke karakteristieke steegjes en antieke stadsmuren, en monumenten zoals de prachtige Basiliek van S.Nicola, de persoon die wij beter kennen als de goede heilige Sinterklaas; de kathedraal van San Sabino, en het Normandisch Kasteel gebouwd onder Keizer Frederik II van Schwaben vanwaar men kan genieten van prachtige vergezichten. Onderbrenging in hotel in de omgeving. Vrij avondmaal en overnachting.

2 dag: Castel de Monte – Barletta – Trani
Ontbijt in hotel. De voormiddag bezichtiging van het middeleeuws en raadselachtige kasteel, Castel del Monte (entree niet inbegrepen), gelegen op een heuveltop met een geweldig uitzicht over het land en dat opvalt vanwege zijn achthoekige vorm met acht achthoekige torens. Dit bijzonder gebouw werd gebouwd in opdracht van Frederik II en staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst. Voortzetting naar Barletta. Vrij middagmaal en in de namiddag wandeling in Barletta en Trani. Barletta is een mooi havenstadje met enkele belangrijke monumenten zoals de kathedraal, de basiliek van S. Sepolcro, het kasteel en het meer dan 5 meter hoge standbeeld van de bronzen Kolos, waarschijnlijk van een laatromeinse Keizer. Trani heeft een sfeervol historisch centrum met de Dom S.Nicola Pellegrino, opgetrokken uit witroze kalksteen en één van de mooiste Apulisch-Romaanse kerken. Terugkeer naar het hotel.

3 dag: de Grotten van Castellana – Alberobello – Locorotondo – Martina Franca
Na het ontbijt, vertrek naar Castellana en bezichtiging van de indrukwekkende druipsteengrotten (entree niet inbegrepen) 90 miljoen jaar geleden gevormd en voor het eerst ontdekt in 1938. De grotten zijn 1,5 km lang, met gangen die verbonden zijn met kamers die rijk zijn aan stalagmieten en stalactieten. De Grotta Bianca wordt beschouwd als één van de mooiste grotten ter wereld vanwege de fenomenale kristal-formaties. Voortzetting naar het pittoreske plaatsje Alberobello, de stad van de “Trulli”, witgekalkte kegelvormige huisjes met stenen puntdak, die deel uitmaken van het Unesco-werelderfgoed. Vrij middagmaal. Men bezoekt nog het cirkelvormig stadje Locorotondo met zijn witte huisjes en Martina Franca waarvan het centrum omringd wordt door een stadsmuur met 24 torens en met belangrijke monumenten zoals het 17e eeuwse Palazzo Ducale, de barokke kerken S.Antonio, San Domenico en de Chiesa del Carmine. Onderbrenging in het hotel in de omgeving van Martina Franca. Overnachting.

4 dag: Taranto – Grottaglie
Na het ontbijt vertrek naar Taranto, stad van Griekse oorsprong. Men bezoekt de kathedraal van San Cataldo en het Nationaal Museum met één van de belangrijkste archeologische collecties van de Magna Grecia. Vrij middagmaal. Verder naar Grottaglie een belangrijk wijncentrum maar vooral bekend om de artisanale reproductie van Griekse vasen. Terugkeer naar het hotel, voor het avondmaal en overnachting.

5e dag: Brindisi – San Vito dei Normanni – Ostuni
Na het ontbijt, vertrek naar Brindisi met de grootste natuurlijke haven ter wereld. Ten tijde van het Romeinse Rijk heette deze stad Brindisium. De bekende Via Appia liep van Rome tot Brindisi. De stad heeft een prachtig historisch centrum rijk aan kerken, tuinen, kastelen, idyllissche straatjes, leuke restaurants en cafés. Verder naar San Vito dei Normanni en wandeling door zijn charmant historisch centrum. Vrij middagmaal. De dag eindigt met een bezoek aan Ostuni “la città bianca” (de witte stad) dat zich uitstrekt over verschillende heuvels en één van de mooiste en typische stadjes van Zuid-Italië is. Terugkeer naar het hotel en overnachting.

6e dag: Lecce – Otranto
Na het ontbijt vertrek naar Lecce, hoofdplaats van het schiereiland van Salento en zonder twijfel de hoofdstad van de Zuid-italiaanse barok. Het centrum van de oude stad ligt aan de Piazza S.Oronzo met het standbeeld van S.Oronzo, de patroonheilige van de stad. Een groot deel van het plein bestaat uit ruines van een Romeins theater. Eén van de mooiste plekken van de stad is de Piazza del Duomo, een harmonisch geheel van huizen en de Basiliek van Santa Croce in de typische Lecce-barok. Vrij middagmaal. Verder naar Otranto, gelegen in het meest oostelijke punt van Italië in de Salento, de hak van de Italiaanse laars. De bekendste bezienswaardigheid is de kathedraal de Santa Maria Annunziata met de indrukwekkende mozaiekvloer, uniek in zuid-Italië.

7e dag: Vertrek
Na het ontbijt, volgens het uur van vertrek , transfert naar de luchthaven van Bari.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG