Op ontdekking van Sorrento en omgeving

Op ontdekking van Sorrento en omgeving
AUTO01
Vliegtuig of Trein
8Dagen
Autoreizen

Dit typisch Zuid-Italiaans stadje, van zeer oude, eerst Griekse en vervolgens Romeinse oorsprong, is schilderachtig gelegen in de Baai van Napels. Het is de geboortestad van de dichter Torquato Tasso en reeds in het verleden werd dit romantisch stadje regelmatig bezocht door kunstenaars en geletterden. Onder meer Byron, Goethe en Stendhal kozen de stad als woonplaats wegens het milde klimaat en de romantische schoonheid van het landschap: het contrast tussen het geel van de steile tufstenen kust en het intense blauw van de zee en het zich van Capri tot de Vesuvius uitstrekkende panorama van weelderig met het struikgewas van de “macchia mediterranea” en Sorrentijnse citrusplantages begroeide heuvels.

1 dag: Napels – Kust van Sorrento
Aankomst te Napels, ontvangst van de huurauto en vertrek naar het kleine schiereiland van Sorrento, dat precies ligt tussen de Baai van Napels en de Baai van Salerno. Het is bekend om zijn mild klimaat en de talrijke aangename dorpjes. Door zijn strategische ligging is het de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de streek. Onderbrenging in het hotel.

2 dag: Sorrento
Na het ontbijt, verkenning van Sorrento en zijn onmiddellijke omgeving. Gelegen op een plateau van tufsteen, biedt het charmante stadje een prachtig uitzicht over de Baai van Napels en is het lievelingsoord van menig kunstliefhebber! De gezellige sfeer in de smalle steegjes en straatjes, de uitstekende en overheerlijke gastronomie vormen sinds eeuwen een bron van magische aantrekkingskracht.Rondrit door de omliggende heuvels en halte te S.Agata Sui Due Golfi voor een middagmaal in een boerderij. Voortzetting naar Massalubrense langs de talrijke pittoreske dorpjes van het schiereiland. Rest van de dag vrij ter beschikking. Overnachting in hotel.

3 dag: Capri
Na het ontbijt, vertrek naar de haven van Sorrento en inscheping naar Capri. Dag ter beschikking voor de bezichtiging aan het eiland. Terugkeer naar Sorrento en het hotel. Overnachting.

4 dag: Pompei – Vesuvius
Ontbijt in het hotel en vertrek en ontdekking van de oude Romeinse stad Pompei (toegang niet inbegrepen) die volledig werd bedolven onder vulkanisch gesteente en as bij een uitbarsting van vulkaan Vesuvius in 79 na Chr. Wandelend door de straatjes gaat u terug in de tijd: Stapstenen om de straat over te steken, de parrarelle uithollingen in de straatstenen veroorzaakt door karresporen, in elk huis ziet men welke ambacht werd uitgevoerd. Men krijgt een duidelijk beeld van hoe de mensen in die tijd leefden. Vrij middagmaal. Voortzetting naar de Vesuvius tot een hoogte van ca. 1.000 m. tot de parking. Langs een lavapad bereikt men de ca. 300 m. hoger gelegen kraterrand(toegang niet inbegrepen) waar men kan genieten van een prachtig zicht over de ganse Baai van Napels. Terugkeer naar het hotel. Overnachting.

5 dag: Dag vrij ter beschikking. Bezoek aan het domein Feudi di San Gregorio
Ontbijt in het hotel. Vertrek richting Sorbo Serpico waar zich het domein Feudi di San Gregorio bevindt. Bezoek aan het domein en de wijnkelders, lunch op buffet basis met typische lokale producten en wijndegustatie. Terugkeer naar Sorrent, vrije tijd ter beschikking. Overnachting.

6 dag: Amalfikust
Na het ontbijt, vertrek naar de spectaculaire Amalfikust, één van de mooiste kusten in Italië. Onderweg kan men genieten van de prachtige vergezichten en rijdt men langs kleine visserdorpjes en het mondaine plaatsje Positano gelegen tegen de hellingen en met kubusvormige huisjes tot aan de zee. Halte te Amalfi, de grootste plaats en die de naam geeft aan deze wondermooie kust. Amalfi was eens één van de vier grote zeerepublieken samen met Venetië, Genua en Pisa. Het stadje behoudt van zijn verleden het prachtige arsenaal, de magnifieke kathedraal van S.Andrea met een bronzen deur uit de 11e eeuw en het kleine kloostertje Paradiso, begraafplaats van de rijke Amalfitaanse families. Terugkeer naar het hotel. Overnachting.

7e dag: Dag vrij ter beschikking
Ontbijt in het hotel. Dag vrij ter beschikking voor individueel bezoek en shopping.Overnachting.

8 dag: Vertrek
Na het ontbijt, volgens het vertrekuur van de vlucht, transfer naar de luchthaven van Napels. Aflevering van de huurauto.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG