Toscane met het Eiland Elba

Toscane met het Eiland Elba
BVER04
Bus
8Dagen
Verblijfs-ontdekkingsreizen

1e dag: Versiliekust
Aankomst op de Versiliekust. Onderbrenging in het hotel, diner en overnachting.

2e dag: Pisa
Na het ontbijt, voormiddag vrij ter beschikking om de verblijfplaats te verkennen. Middagmaal in hotel. In de namiddag geleid bezoek aan Pisa, van grieks, etrusk en romeinse oorsprong, later één van de grote zeerepublieken. Zijn bezienswaardigheden van bijna 900 jaar oud, liggen netjes naast elkaar op de wereldberoemde Piazza dei Miracoli (het plein der Wonderen) met de beroemde Toren(scheef door het wegzakken in de zwakke ondergrond), het Baptisterium (gewijd aan Johannes de Doper), het Camposanto (door velen geprezen als 's werelds mooiste begraafplaats) en de prachtige Domkerk. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

3e dag: Firenze
Na het ontbijt, vertrek naar Firenze. Met de stadgids bezoeken we de kathedraal met de Brunelleschi koepel, de Campanile van Giotto en het Baptisterium met zijn prachtige bronzen deuren. Vervolgens het politiek centrum met de Piazza della Signoria, het kloppend hart van de stad met talrijke standbeelden die van het plein een waar openluchtmuseum maken, het Palazzo Vecchio (buitenkant) en de Loggia dei Lanzi. We wandelen dan verder naar de Ponte Vecchio (de oude brug) volgebouwd met winkeltjes van goudsmeden en juweliers. Middagmaal in restaurant en namiddag vrij ter beschikking te Firenze voor individueel bezoek. In de namiddag terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

4e dag: Elba
Na het vroege ontbijt, rijden we naar Piombino om daar in te schepen naar het eiland Elba, het grootste eiland van de toscaanse archipel, gelegen tussen Corsica en Toscane. We verkennen de ganse dag samen met de gids dit prachtig eiland met zijn 8 gemeenten Portoferraio, Marciana, Marciana Marina, Campo nell'Elba, Rio Marina, Rio nell'Elba, Capoliveri, Porto Azzurro) schitterend gelegen langs de 150 km lange kust, met kalme baaien, woeste rotsen en witte zandstranden. Het eerst door de Etrusken en later door de Romeinen bewoond eiland werd gewaardeerd om zijn rijke ijzer- en mineraalmijnen, om het mild klimaat, de thermen en de wijn. We bezoeken Portoferraio, de grootste stad van het eiland en belangrijke havenstad. Napoleon liet hier, ondanks zijn kort verblijf, opvallende herinneringen na zoals het Palazzina dei Mulini (het Molenpaleis) en het grote buitenverblijf San Martino, nu museum en bibliotheek van Napoleon. We maken verder een eilandrondrit langs Marciana Marina, bekende badplaats omringt door het typische mediterrane struikgewas,wijngaarden en olijfbomen, en langs talrijke kleine dorpjes tot Marina di Campo.Onderweg middagmaal in restaurant. In de namiddag inscheping naar Piombino en terugkeer naar ons hotel. Diner en overnachting.

5e dag: Versiliekust/omgeving
Volpension in hotel. Dag vrij ter beschikking.

6e dag: Siena-S. Gimignano
Ontbijt in hotel en vertrek naar Siena, gelegen op 3 heuvels, en misschien wel dé middeleeuwse stad van Italie, met het, volgens velen, mooiste plein van de wereld, het Piazza del Campo. Met de stadgids bezoeken we dit prachtig schelpvormig plein, dat letterlijk het middelpunt is van de stad, en omringd wordt door talrijke middeleeuwse gebouwen en het overwelgende Palazzo Publico, met aan de noordkant een kopie van de prachtige fontein Fonte Gaia. Piazza del Campo is tevens de plek waar de wereldberoemde 2-jaarlijkse paardenrace wordt gehouden. De Dom van Siena is één van de fraaiste in Italie met zijn zwart-witte gevel, de vele fresco's en de geweldige marmeren vloer. Middagmaal in restaurant. In de namiddag rijden we nog naar het middeleeuws stadje S.Gimignano bekent om zijn 14 torens die het silhouet van de stad domineren. Deze werden tijdens de 12e en 13e eeuw door rivaliserende rijke families gebouwd. Samen met de gids bezoeken we het historisch centrum met de Piazza della Cisterna en de Piazza del Duomo, de Collegiata van S.Maria Assunta en het Palazzo Pubblico.
Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

7e dag: Lucca
Vertrek na het ontbijt naar het charmant middeleeuws stadje Lucca, geboortestad van Giacomo Puccini. De stad is omgeven door een meer dan 4 km lange ring van versterkingen. Bovenop is een door bomen overschaduuwd pad waarlangs men een wandeling kan maken en vanwaar men kan genieten van prachtige vergezichten. Met de gids bezoeken we de Dom San Martino met zijn asymmetrische gevel en de Piazza Mercato, het Romeins amphitheater, Piazza San Michele met de kerk van S.Michele in Foro. Middagmaal in restaurant en vroege namiddag terugkeer naar hotel. Rest van de namiddag vrij ter beschikking in uw verblijfplaats. Avondmaal en overnachting.

8e dag: Vertrek
Na het ontbijt, vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG