Fietsvakantie langs de Bloemenriviera Ė LiguriŽ

Fietsvakantie langs de Bloemenriviera Ė LiguriŽ
BFIE01
Bus
5Dagen
Fietsvakantie

Geniet van deze fietsvakantie langs de prachtige Italiaanse Bloemenriviera, een waar fietsparadijs. Langs zonovergoten stranden en de blauwe Middellandse Zee, door bekende badplaatsen en middeleeuwse dorpjes, tussen wijngaarden en olijfbomen en de geur van de mediterrane bloemen en kruiden om je heen.

1 dag: Diano Marina – aankomst
Aankomst te Diano Marina. Onderbrenging in het gereserveerd hotel, diner en overnachting.

2 dag: de omliggende heuvels van Diano Marina door de olijfplantages van Taggia
Hoogteverschil: ca. 350 m.
Afstand: ca. 41 km
Moeilijkheidsgraad: medium

Na het ontbijt ontmoeting met de gids voor een ganse dag excursie met de fiets. We rijden vanaf de kust door de groene heuvels gelegen in het onmiddellijke hinterland van de Golfo Dianese, om het rustige leven van de pittoreske dorpjes te bewonderen. Tussen kleine familiebedrijven met groenten- en bloementeelt, kleine broeikassen, mooie kleine kerkjes, beklimmen we de groene heuvels langs de bergriviertjes Steria en Evigno. Op het einde van de route bereiken we de prachtige middeleeuwse dorpjes Cervo en Diano Castello, die men individueel of samen met de gids kan bezichtigen. Tijdens de excursie is er een degustatie van typische producten voorzien. In de namiddag terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

3 dag: het fietspad langs de Ligurische kust vanaf Ospedaletti naar San Lorenzo al Mare
Hoogteverschil: ca. 50 m.
Afstand: ca. 50 km
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Na het ontbijt,ontmoeting met de gids en bustransfer naar Ospedaletti. Eens liep er alleen een spoorlijn en een autoweg langs de kust tussen Ospedaletti en San Lorenzo al Mare tot iemand op het idee kwam om het spoor te verleggen en op deze prachtige route een fietspad aan te leggen met het gevolg dat het pad door voorheen gesloten natuurgebieden loopt langs idyllische strandjes en acht historische vissersplaatsjes zonder last van auto’s en verkeer. Onderweg mogelijkheid voor een bezoek aan Sanremo bekend vanwege het jaarlijkse italiaanse liedfestival, het Casino en het historisch centrum “La Pigna” . Middagmaal in een restaurant direkt op de kust gelegen. Namiddag terugkeer naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

4 dag: Vanaf de zee naar het eerste hinterland… een duik naar het verleden
Hoogteverschil: ca. 120 m.
Afstand: ca. 40 km
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Na het ontbijt, ontmoeting met de gids en bustransfer naar Bordighera. Met deze fietstocht ontdekt men de stadjes Bordighera en Dolceacqua. We vertrekken vanuit de mooie badplaats Bordighera , eens geliefd door de europese aristocratie als winterverblijfplaats. Men fietst langs de Promenade terwijl men kan genieten van mooie vergezichten tot het franse voorgebergte. Dankzij de eenvoudige weg dat voor een gedeelte uitsluitend fietspad is en de rivier Nervia volgend langs de olijfbomen en wijngaarden van Rossese , bereiken we het pittoreske dorpje Dolceacqua. Halte voor een typisch middagmaal in restaurant. De prachtige middeleeuwse boogbrug over de Nervia rivier is de toegang tot het dorp. Kunstschildr Claude Monet vond hier inspiratie voor zijn werk. Vanaf het Doria Kasteel kan men genieten van een prachtig panorama. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

5 dag: Vertrek
Na het ontbijt, vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG