Kerstreis Rome - Napels

Kerstreis Rome - Napels
BKLA05
Bus
9Dagen
Klassieke rondreizen

1e dag: Milaan/omgeving
Aankomst in de omgeving van Milaan, onderbrenging in hotel. Diner en overnachting.

2e dag: Bologna - Rome
Na het ontbijt vertrek naar Rome. Onderweg halte te Bologna, vrij middagmaal en vrij korte stadsbezoek. Voortzetting naar Rome. Onderbrenging in hotel. Avondmaal en overnachting.

3e dag: Antiek Rome – Piazza Navona (Kerstmarkt vanaf 01/12/218)
Na het ontbijt transfer naar het centrum en geleid bezoek aan het Antiek Rome met het Colosseum (buitenkant), het Forum Romanum, het religieus, politiek en commerciele centrum van het Antiek Rome, het Forum Imperiale, de Boog van Constantijn. Vrij middagmaal. In de namiddag wandeling naar de Piazza Navona met de Vierstromenfontein van Bernini waar straatartiesten hun kunsten tonen. Piazza Navona in Rome is elk jaar weer omgetoverd tot een grote kerstmarkt, met kraampjes vol lekkers, panettones in alle soorten en maten, cadeautjes, souvenirs, enorme sokken voor La Befana en natuurlijk de beroemde figuranten voor de Italiaanse presepe, de kerststal. Transfer naar het hotel, avondmaal en diner.

4e dag: Vaticaan Museum – St.Pieter Basiliek (*)
Na het ontbijt, transfer naar het Vaticaan en geleid bezoek aan de Vaticaanse musea met o.a. De Kamers van Rafael, de apartementen van Borgia gedecoreerd met fresco's van Pinturicchio en de beroemde Sikstijnse Kapel met de schilderwerken van Michelangelo. Aansluitend bezoeken we de St. Pieter Basiliek met de door Michelangelo ontworpen koepel.

Vrij middagmaal en bezoek aan het Barok Rome met o.a.: Via del Tritone, Piazza Barberini, het Pantheon, de beroemd Trevi-fontein één van de grootste fonteinen te Rome en de Spaanse Trappen. Vrije tijd ter beschikking voor een terrasje, of shopping. Transfer naar het hotel, avondmaal en diner.

* als alternatief voor het Vaticaan museum : een bezoek aan de Basiliek van St.Jan in Lateraan, de kathedraal van de stad waar de Paus als biscchop zetelt en de Basiliek St.Maria Maggiore, gebouwd onder Paus Sixitus in het jaar 431 met nog vele mooie mozaieken van die tijd en een met goud gedecoreerde casetteplafond.

5e dag: Rome – Montecassino – Napels
Na het ontbijt, vertrek richting Napels. Halte te Cassino voor een bezoek aan de prachtig op een heuvel gelegen Benedictijnse Abdij, gesticht door heilige Benedictus. Hier schreef hij "de Regel van Benedictus" een handboek voor het kloosterleven.Tijdens de tweede wereldoorlog was de abdij één van de belangrijkste Duitse steunpunten tijdens de Slag om Montecassino. Vrij middagmaal. Voortzetting naar Napels/omgeving. Onderbrenging in het hotel, diner en overnachting.

6e dag: Napels
Na het ontbijt, ontmoeting met de plaatselijke gids en bezoek aan het monumentaal Napels: we bewonderen de Piazza Municipio met links het «Maschio Angioino» (bezoek buitenkant), het Bastion van Anjou, gebouwd onder Karel I van Anjou. Dit kasteel wordt ook wel Castel Nuovo genoemd om een onderscheid te maken met het daarna gebouwd kasteel door de Aragons dat moest dienen als koninklijke residentie. Verder nog de magnifieke Piazza del Plebiscito met de kerk van San Francesco di Paola, gebouwd naar het model van het Pantheon te Rome , en het Koninklijk Paleis (buitenkant), het prachtig San Carlo theater (buitenkant) en de Galleria Umberto I een passage van ijzer en glas, gebouwd naar het voorbeeld van de Galleria Vittorio Emanuele II te Milaan. Vrij middagmaal. In de namiddag wandeling door de Via San Gregorio Armeno, hét kerststraatje waarvoor de stad Napels beroemd is. Hier maken talloze ambachtslieden dagelijks de mooiste en meest bijzondere kerstfiguren voor in de kerststal, van uiterst modern tot traditioneel. Men vindt de figuurtjes in alle soorten en maten, van de aankleding(inclusief konijnenhokken, pizzaovens en spinnewielen) tot allerlei elektrische apparaten die van het geheel een zelfstandig functionerend dorp maken. Maar ook beeldjes van beroemde sterren en politici zoals Maradona, Obaha, Berlusconi krijgen hun plek in de kerststal. Verder bezoeken we nog de kathedraal van S.Gennaro die de meest kostbare relieken van Napels bevat met o.a. 2 ampullen met het bloed van de heilige dat jaarlijks op bepaalde tijden vloeibaar wordt. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

7e dag: Herculaneum - Sorrento
Na het ontbijt, vertrek met lokale autocar en plaatselijke gids naar Herculaneum. Bezoek aan de opgravingen van Herculaneum, het oud Romeins stadje dat samen met Pompei werd bedolven onder modder en lava bij de eruptie van de Vesuvius. Doordat dit stadje werd bedolven onder gloeiende modderstromen en lava zijn de huizen er vaak beter bewaard gebleven. Een groot gedeelte van de stad ligt nog steeds verborgen onder het nieuwe Ercolano gebouwd boven de oude stad. Verder naar het gezellige kuststadje Sorrento waar de kersttradities diepgeworteld liggen. Vrij middagmaal. Wandeling door het stadje gans versierd met kerstverlichting. Er heerst een gezellige sfeer met een gigantische kerstboom in het midden van de Piazza Tasso. Rest van de dag vrij ter beschikking om het stadje verder te verkennen, voor shopping, enz. Terugkeer naar het hotel. Diner en overnachting.

8e dag: Orvieto - Milaan
Na het ontbijt, vertrek richting Orvieto. Hier vrij bezoek aan de stad en vrij middagmaal. In de namiddag vortzetting naar Milaan. Onderbrenging in hotel, avondmaal en overnachting.

9e dag: Vertrek
Na het ontbijt, vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG