De Italiaanse meren en Zuid-Tirol - 8d/7n

De Italiaanse meren en Zuid-Tirol - 8d/7n
VVER08
Vliegtuig of Trein
8Dagen
Verblijfs-ontdekkingsreizen

Dag 1: Milaan
Aankomst op de luchthaven van Milaan, ontmoeting met de assistente en transfer naar Bergamo/omgeving. Bij aankomst check-in, diner en overnachting.

Dag 2: Como Meer
Ontbijt in het hotel en vertrek naar het Como Meer. Geleide bezichtiging van de Villa Carlotta te Tremezzo. Bootoverzet naar Bellagio. Vrij middagmaal. Geleide bezichtiging van Bellagio en voorzetting naar Varenna voor een bezoek. Terugkeer naar het hotel. Diner en overnachting.

Dag 3: Bergamo - Iseo Meer
Na het ontbijt, geleid bezoek aan Bergamo, hoofdstad van de regio Lombardije, kunststad maar tevens belangrijk handel- en industriecentrum. Bezichtiging van het oud stadsgedeelte (Bergamo Alto) bereikbaar met kabelbaan en het nieuwe stadsgedeelte. Vrij middagmaal. Verder naar het kleine schilderachtige Iseomeer, gelegen in de twee provincies Brescia en Bergamo. Het meer dankt zijn naam aan het stadje Iseo. Vanaf de wandelpromenade heeft men een prachtig zicht ove het meer en het eilandtje Monte Isola dat men kan bereiken per veerboot. Het eiland heeft in totaal 11 schilderachtige dorpjes waar fotograven hun hart kunnen ophalen met vele prachtige vergezichten. Op het hoogste punt bevindt zich het heiligdom Madonna della Ceriola waar men het ganse eiland en het meer kan overzien. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

Dag 4: Sirmione – Verona
Ontbijt in het hotel. Vertrek naar Sirmione en met plaatselijke gids bezoek aan het stadje met de Brug van de Scaliger en de grotten van Catullo. Vrij middagmaal. In de namiddag verder naar Verona, de stad van Romeo en Julia. Met plaatselijke gids bezoek aan de stad met Piaaza Brà, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori, de Arena en het huis van Julia. Voortzetting richting Levico Terme. Onderbrenging in het hotel, diner en overnachting.

Dag 5: Riva – Castello di Noarna
Na het ontbijt transfer naar het charmante stadje Riva del Garda gelegen in het uiterste noorden van het Gardameer met een belangrijk stadscentrum. De belangrijkste monumenten zijn de toren Torre Apponale uit de 13e eeuw, de middeleeuwse stadspoorten, het gemeentehuis in Palazzo Pretorio uit de 14e eeuw. Vrij middagmaal. Verder bezoekt men nog het Kasteel van Noarna met een wijndegustatie. Terugkeer naar Levico Terme. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

Dag 6: Trento – Bolzano
Na het ontbijt, vertrek naar de mooie en elegante stad Trento. Ontmoeting met de lokale gids en stadsbezichtiging: Via Belenzani, is met zijn vele paleizen de mooiste straat van de stad, de Piazza Duomo met de 18e eeuwse fontein Neptunus met drietand en de 12e eeuwse Romaanse Duomo, het prachtige Castello del Consiglio. Vrij middagmaal. In de namiddag verder naar Bolzano, een kleine stad in Zuid-Tirol. Met de plaatselijke gids bezichtiging van de stad met de Piazza Walther en de mooie gotische Dom. Onderbrenging in het hotel, diner en overnachting.

Dag 7: Zuid-Tirol
Na het ontbijt, samen met de lokale gids vertrek voor een ganse dag excursie naar Tirol richting Bressanone. Bij aankomst bezoek aan dit gezellig kultuurstadje met een mooie Dom en unieke kruisgang. Vrij middagmaal en verder naar Brunico en Val Gardena. Ten laatste voortzetting naar San Candido, nabij de Oostenrijkse grens, een historisch stadje met veel bezienswaardigheden zoals de 12e eeuwse Romaanse kerk, de Barok kerk San Michele en de Kerk van het Heilig Graf. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

Dag 8: Milaan
Na het ontbijt, vertrek richting de luchthaven van Milaan en vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG