De Ligurische kust en Asti

De Ligurische kust en Asti
VVER09
Vliegtuig of Trein
8Dagen
Verblijfs-ontdekkingsreizen

1. Dag: Loano/omgeving
Aankomst aan de luchthaven van Nizza of Genua en bustransfer naar Loano. Installatie in het hotel, avondmaal en overnachting.

2. Dag: Genua
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Genua, een belangrijke havenstad met een geschiedenis die eeuwen teruggaat. «La Superba» de bijnaam die de stad dankt aan de vele marmeren paleizen die nog herinneren aan haar rijk handelsverleden. Ontmoeting met de lokale stadgids. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de kathedraal San Lorenzo en de Via Garibaldi. De grootste attractie is de oude haven omringd met palmbomen, restaurants en cafés. We nemen de Bigo, een ronddraaiende lift die op een octopus lijkt en ons een prachtig, panoramisch uitzicht biedt over de haven en de stad. Middagmaal in restaurant en namiddag vrij ter beschikking voor individueel bezoek. Terug naar het hotel voor diner en overnachting.

3. Dag: Sanremo
Na het ontbijt ontdekken bezoek aan de «bloemenstad» met zijn prachtige parken en kleurrijke tuinen waarvan de mooiste wellicht het Parco Marsaglia is. De bekendheid van deze stad dateert van rond 1900 toen voornamelijk Engelse aristocraten hier neerstreken. Het nieuwe Sanremo staat vooral bekend om de vele dure winkels en het zeer populaire casino. Hier vindt ook jaarlijks het bekende Festival di Sanremo plaats, een soort nationaal songfestival. Het karakter van het oude middeleeuwse stadsgedeelte (La Pigna) met zijn wirwar van straatjes is bewaard gebleven. Na het middagmaal in restaurant is hier nog vrije tijd voorzien. Terug naar het hotel voor diner en overnachting.

4. Dag: Cinque Terre
Na het ontbijt transfer naar Levanto (of La Spezia) en ontmoeting met de lokale gids voor een ganse dag excursie (met trein en dan boot) naar Cinque Terre. De Cinque Terre is een schilderachtige, rotsige kuststrook van 15 km die zich uitstrekt tussen Levanto en La Spezia aan de Riviera del Levante. De naam verwijst naar 5 dorpjes die zich op een spectaculaire manier, als het ware vastklampen aan de steile, hoge kliffen: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Het is één van de mooiste kustwandelpaden van Europa met continue panoramas over zee en over de terrassen bewerkte heuvels. Door muurtjes begrensde olijf-en citroenboomgaarden wisselen af met kleine wijngaarden van de beroemde lokale witte wijn. Middagmaal in restaurant en in de late namiddag terugkeer naar het hotel. Diner en overnachting.

5. Dag: Vrije dag
We genieten van een vrije dag in het hotel of individuele bezoeken in de omgevingen.

6. Dag: Rapallo - Portofino*
Na het ontbijt bezoek aan de baai van Tigullio. Vanuit het dorpje Rapallo met zijn prachtige historische centrum en jachthaven, nemen we de kabellift (met supplement). Op de heuvel van Montallegro heb je een prachtig uitzicht over de Golf van Tigullio, Rapallo en Portofino. Met de boot bezoeken we vervolgens het vissersdorpje Portofino, de parel van de Italiaanse Rivièra. Middagmaal in restaurant en in de laat namiddag terukeer naar het hotel voor diner en overnachting.

* of als alternatief

Bordighera – Dolceacqua*
Na het ontbijt transfer naar Bordighera. Bordighera is ideaal voor liefhebbers van strand en heeft een mooie have. De stad is verdeeld in twee delen, het versterkte middeleeuwse deel en de negentiende eeuwse uitbreiding: te bekijken het stadhuis , de toren-huizen en de huizen verlaten door beroemde mensen diedaar gewoond hebben, o.a. Margherita di Savoia, Monet en Dickens, de 17e eeuwse kerk. Men kan tevens een mooie wandeling maken in de weelderige vegetatie van de parken en de tuinen, het Beodo Pad, de tuinen van Moreno en Lowe en de exotische Pallanca tuin. Op donderdag is er hier een grote typische italiaanse markt. Middagmaal in restaurant en in de laat namiddag voortzetting naar Dolceacqua in de Valle Nervia. Deze kleine stad wordt gedomineerd door de middeleeuse Doria-burcht binninin vol steegjes en ovedekte straatjes. De brug over de Nervia, die toegang geeft tot de burcht, werd door Claude Monet vastgelegd op doek. Terukeer naar het hotel voor diner en overnachting.

7. Dag: Asti
Na het ontbijt transfer naar Asti, staat bekend als de «stad van de 100 torens». Het belangrijkste monument is de bijna duizend jaar oude bakstenen Duomo. De stad is ook bekend door de rode wijn Barbera d'Asti en de Asti Spumante,de witte mousserende wijn. Ieder jaar wordt op de derde dinsdag van september de Palio gehouden, dit is samen met die van de Toscaanse stad Siena de belangrijkste historische paardenrace van Italië. Onderweg houden we halte in een typisch landbouwbedrijf waar we genieten van een light lunch op basis van de lokale producten gecombineerd met een wijndegustatie. Terukeer naar het hotel. Diner en overnachting

8. Dag: Vertrek
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Nizza of Genua en vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG