De wonderen van Toscane en Eiland Elba

De wonderen van Toscane en Eiland Elba
VVER11
Vliegtuig of Trein
8Dagen
Verblijfs-ontdekkingsreizen

1e dag: Montecatini Terme
Aankomst op de luchthaven van Florence, en met lokale autocar vertrek naar Montecatini Terme. Onderbrenging in het hotel, welkomdrankje, avondmaal en overnachting.

2e dag: Pisa
Na het ontbijt rijden we naar Pisa. Met lokale gids bezoeken we de stad, na Florence één van de belangrijkste kunststeden van Toscane. Haar monumenten getuigen van de grote artistieke rijkdom die de stad kende: het Campo dei Miracoli (het Veld der Wonderen) met de Dom, het Baptisterium (doopkerk), het Camposanto (begraafplaats) en de "scheve" Toren, vormt één van de hoogtepunten van middeleeuwse kultuur, en is uniek, behalve door de vormgeving en de sterke eenheid van de gebouwen ook door de zeer goede staat waarin zij bewaard zijn gebleven. Middagmaal in restaurant. In de namiddag vrije tijd ter beschikking. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

3e dag: Florence
Na het ontbijt vertrek naar Firenze. Met lokale gids bezichtigen we de kathedraal met de Brunelleschi koepel, de Campanile van Giotto, het Baptisterium beroemd om zijn prachtige bronzen deuren. Vervolgens Piazza della Signoria, het kloppend hart van de stad, met talrijke standbeelden die van het plein een waar openluchtmuseum maken, het Palazzo Vecchio (buitenkant) en de Loggia dei Lanzi, gevolgd door een wandeling naar de Ponte Vecchio (de oude brug) volgebouwd met winkeltjes van juweliers en goudsmeden. Middagmaal in een restaurant en namiddag ter beschikking voor individueel bezoek. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

4e dag: Pistoia – Montecatini
Na het ontbijt vertrek naar Pistoia een prachtig Toscaans stadje dat een beetje in de schaduw van plaatsen als Florence, Lucca en Pisa staat. Onterecht, want deze reeds door de Romeinen gestichte stad is meer dan de moeite waard! Samen met de gids bezoeken we de Piazza del Duomo, een plein dat beheerst wordt door de prachtige Duomo gewijd aan San Zeno, met prachtige bogen, slanke zuilen, majolica kunstwerken van de familie Della Robbia, en de unieke klokkentoren. We keren terug naar Montecatini Terme voor het middagmaal in het hotel. De namiddag is vrij ter beschikking voor eventueel een wandeling in Montecatini Terme en met de kabellift naar Montecatini Alto. Avondmaal en overnachting.

5e dag: Eiland Elba
Na een vroeg ontbijt vertrek naar Piombino waar we inschepen naar Portoferraio. Bij aankomst, ontmoeting met de gids die ons zal rondleiden op het prachtige eiland Elba. Elba is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel. Sinds enige jaren maakt Elba deel uit van het Nationale Park van de Toscaanse Archipel. Er zijn maar weinig toeristische oorden in de wereld die zo'n rijk en gevarieerd geheel bieden op zo weinig vierkante kilometers; van de diepten van de kust, het onderzeese paradijs, tot aan de bergen bedekt met eeuwenoude bossen, van de stranden en de kloven met hun typische mediterrane struikgewas, tot aan de kleine gehuchtjes in de heuvels ....We bezoeken de hoofdstad Portoferraio (=Ijzerhaven, in de 19e eeuw werd de stad zeer belangrijk voor de ijzerhandel), waar de bezoeker voortdurend herinnerd wordt aan het feit dat keizer Napoleon hier zijn ballingschap doorbracht. Het eerst wat opvalt zijn de imposante versterkingen,een klassiek voorbeeld van militaire bouwkunde. Cosimo I de Medici liet ze aanleggen in 1548. In de Chiesa della Misericordia wordt het dodenmasker van de keizer bewaard. De residentie van Napoleon, waarin hij toentertijd woonde staat nu nog steeds overeind en staat nu bekend als Villa dei Mulini. We bezoeken het museum San Martino, dat talrijke voorwerpen herbergt die aan Napoleon toebehoorden. Middagmaal in restaurant tijdens de excursie. In de namiddag overzet naar Piombino en bij aankomst vertrek naar het hotel in de omgeving van Siena. Onderbrenging, avondmaal en overnachting.

6e dag: Lucca
Na het ontbijt is de voormiddag vrij ter beschikking. Volpension in het hotel. In de namiddag rijden we naar het charmant middeleeuws stadje Lucca, geboortestad van Giacomo Puccini. De stad is omgeven door een meer dan 4 km lange ring van versterkingen met bovenop een door bomen overschaduuwd pad waarlangs men een wandeling kan maken en kan genieten van prachtige vergezichten. Met de gids bezoeken we de Dom San Martino met zijn asymmetrische gevel en de Piazza Mercato, het Romeins amfitheater, Piazza San Michele met de kerk van S.Michele in Foro. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting

7e dag: Siena – San Gimignano
Na het ontbijt, vertrek naar Siena. We ontmoeten de stadgids voor een bezoek aan deze prachtige middeleeuwse stad: Piazza del Campo is het grootste en mooiste plein in Siena en heeft de vorm van een amfitheater en hierdoor extra indrukwekkend om te zien. Hoge, smalle en bruine huizen omringen dit historisch erfgoed uit de 14e eeuw. Jaarlijks worden hier 2 keer de traditionele en beroemde paardenrace "de Palio" gehouden. Het Palazzo Pubblico behoort tot de mooiste gotische paleizen in Italie. De Dom met zijn rijk versierde gevel is een prachtig voorbeeld van gotische kerkbouw in Toscane. De façade is bekleed met wit marmer, gecombineerd met rood marmer van Siena en groen van Prato. Middagmaal met wijndegustatie. In de namiddag bezoek aan S.Gimignano. Reeds in de verte doemen de 13 torens van de stad op die in de 12e en 13e eeuw door rivaliserende rijke families werden opgetrokken. De torens deden dienst als woning en versterking, maar vooral als prestigeobject. Op haar hoogtepunt had de stad ca. 70 torens. San Gimignano is éèn van de best bewaarde middeleeuwse stadjes in Toscane en is opgenomen in de lijst van werelderfgoederen van Unesco. We keren terug naar het hotel voor diner en overnachting.

8e dag: Vertrek
Na het ontbijt, tijd ter beschikking volgens het uur van vertrek van de vlucht en transfer naar de luchthaven van Firenze.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG