Gastronomische cultuurreis in Emilia Romagna

Gastronomische cultuurreis in Emilia Romagna
BGOUR5
Bus
6Dagen
Gourmet Italie

1e dag: Correggio of Parma/omgeving
Aankomst in het gereserveerd hotel, avondmaal en overnachting.

2e dag: Parma – bezoek zuivelfabriek
Na het ontbijt geleid bezoek aan een Parmigiano Reggiano kaasfabriek waar tijdens een rondleiding wordt uitgelegd hoe deze traditionele en wereldberoemde kaas geproduceerd en op kwaliteit beoordeeld wordt. Na het bezoek wordt een kleine degustatie aangeboden. Verder naar Parma en vrij middagmaal. De namiddag geleid bezoek aan de stad : het Palazzo della Pilotta met het Teatro Farnese, een spectaculaire theaterzaal van hout en stuc. Het oorspronkelijke decor uit 1628 is volledige bewaard gebleven. De constructie en het ontwerp zijn gebaseerd op Palladio’s Teatro Olimpico in Vicenza; de Pinacoteca Nazionale en Museo Archeologico Nazionale. Hier vind je bijvoorbeeld La testa di fanciulla van Leonardo Da Vinci, het prachtige Schiava turca van Parmigianino en het beeld van Marie Louise, vervaardigd door Antonio Canova. Langs de middeleeuwse straatjes bereikt men de Dom waarvan de koepel prachtig werd beschilderd door de grote renaissanceschilder Antonio Allegri en het mooie achthoekige baptisterium. Vrije tijd ter beschikking en terugkeer naar het hotel. Diner en overnachting.

3e dag: Modena: Maranello en Aceto Balsamico (Balsamicoazijn)
Na het ontbijt vertrek richting Modena, stad van de Aceto Balsamico en de geboortestad van Luciano Pavarotti, met even buiten de stad, de hoofdkwartieren van de bekendste autoconstructeurs ter wereld. We bezoeken Marinello met het indrukwekkend Ferraro museum. We rijden verder naar Modena en bij aankomst vrij middagmaal. In de namiddag geleide stadbezichtiging: de Piazza Grande gelegen in het centrum van de stad en een waar meesterwerk van de bouwkunst, met één van de mooiste romaanse kathedralen in Italië met de bijbehorende klokkentoren, de Torre della Ghirlandina; het hertogelijk paleis, gebouwd in 1634 door de beroemde architect Gaspare Vigarani. Verder nog een bezoek aan een acetaia (azijnfabriek) waar we uitleg krijgen over de productie van deze wereldbekende azijnsoort gevolgd met een degustatie. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

4e dag: Bologne
Ontbijt in het ontbijt en vertrek naar Bologne, hoofdstad van de regio en één van de rijkste steden van Italie, vandaar ook de benaming van de stad als "grassa" (welvarend). Kenmerkend van de stad zijn de in rode baksteen 20 km lange overdekte zuilengalerijen. Het historische centrum heeft een goed bewaard middeleeuws uitzicht met nog talrijke middeleeuwse torens zoals de Torre degli Asinelli (1109). Het hart van de stad is de Piazza Maggiore met het Palazzo Podesta, het Palazzo Re Enzo( de middeleeuwse gevangenis) en de gotische basiliek van San Petronio, de Piazza del Nettuno met een mooie fontein van de Vlaamse beeldhouwer Jan van Bologna. Wat verder ligt het kerkcomplex van Santo Stefano, de Basiliek van San Domenico en de Basiliek van San Francesco. Vrij middagmaal en de namiddag vrij ter beschikking voor individueel bezoek, shopping. Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

5e dag: Kasteel van Torrechiara – Parma-ham fabriek
Na het ontbijt vertrek naar Torrechiara en bezoek aan één van de best behouden gebleven kastelen van de streek, het Kasteel van Torrechiara, met prachtige gedetailleerde muurschilderingen, vooral de Camera d’Oro waarin de liefde van Pier Maria Rossi en Bianca Pelegrini wordt uitgebeeld.. We rijden verder langs de ham-en wijnroutes in de heuvels rond Parma met halte voor een bezoek aan een Parma-ham fabriek waar we volledige uitleg krijgen over de productie van de wereldbekende Parmaham, gevolgd van een heerlijke degustatie. In de namiddag terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Vertrek
Na het ontbijt, vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG