Noord ItaliŽ: de italiaanse Meren en Venetie

Noord ItaliŽ: de italiaanse Meren en Venetie
VKLA09
Vliegtuig of Trein
8Dagen
Klassieke rondreizen

1e dag: Milaan/Maggiore Meer
Aankomst luchthaven Milaan. Met plaatselijke autocar transfer naar het Maggiore Meer. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

2e dag: Borromese eilanden/Orta Meer
Na het ontbijt excursie naar de Borromese eilanden: Isola Bella met zijn prachtig Borromees Paleis en zijn 10 schitterende tuinterrassen, die trapsgewijs afdalen naar het meer met beelden, fonteinen en planten. De luxueuse zalen van het Paleis zijn rijk aan kunststukken, meubels en verzamelingen van Vlaamse wandtapijten. Isola Madre, het tweede eiland met zijn prachtige engelse tuinen en het kleinere eiland Isola dei Pescatori, met zijn rustig vissersdorpje en bijzondere huizen met lange balkons, een mooie promenade langs het meer en talrijke kleine visrestaurants. Vrij middagmaal te Stresa. In de namiddag rijden we langs het romantisch meer van Orta, gelegen tussen het prachtig gebergte. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

3e dag: Comomeer - Gardameer
Na het ontbijt vertrekken we naar het Como Meer waar we te Tremezzo de mooie Villa Carlotta bezoeken, één van de bekendste villa's aan het Comomeer vanwege de opmerkelijke terrasvormige tuinen. De villa werd in 1690 door de Markies Georg Clerici, een Milanese bankier, gebouwd. De tuinen hebben hun internationale bekendheid bekomen door de meer dan 150 verschillende rodondendros en azalea's, die in het voorjaar één bloemenzee laten zien. Er zijn meer als 500 verschillende soorten bomen en heesters uit alle delen van de wereld. Bovendien is er een prachtige rotstuin met vele tropische planten, cactussen en talloze citrusbomen. Bootoverzet van Cadenabbia naar Bellagio. Vrij middagmaal te Bellagio. Kleine stadswandeling langs de pastelkleurige huizen en de 11e eeuwse kerk van San Giacomo, de neoklassieke Villa Melzi en indrukwekkende Villa Serbeloni. We varen met de boot naar Varenna en rijden verder richting Gardameer. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

4e dag: Gardameer
Vandaag ontdekking van het Gardameer. We rijden eerst naar het pittoreske dorpje Sirmione, gelegen op een schiereiland en beroemd om zijn geneeskrachtige bronnen, het Scaligero Kasteel, en aan het eind van de landtong een fraai park met overblijfselen van een Romeinse villa. Verder naar Salò, gelegen in het midden van een kleine baai met schitterende promenade en één van de meest luxueuze badplaatsen aan het meer. We bezoeken verder Garda, de oudste stad aan het meer met zijn huizen in venetiaanse stijl, en het stadje Gardone, bekend om zijn Vittoriale, het huismuseum van dichter Gabriele d'Annunzio. Vrij middagmaal onderweg. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

5e dag: Verona - Padova
Na het ontbijt vertrek naar Verona en met lokale gids bezoek aan de stad. we maken tevens een panoramische stadsrondrit om een blik te werpen op de prachtige stadspoorten, het Scaligero kasteel, de Arco dei Gavi. We rijden verder naar Padova. Vrij middagmaal: Met een lokale gids bezoeken we het historische centrum : de basiliek van H. Antonius waarvan de koepels ons laat herinneren aan deze van de basiliek van S. Marco van Venetie, de Kapel van de Scrovegni waar we de fresco's van Giotto bewonderen. Verder de Piazza delle Erbe, Piazza de la Frutta en het beroemde Café Pedrocchi. Voortzetting naar Lido di Jesolo. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

6e dag: Venetie
Na het ontbijt rijden we naar Punta Sabbioni waar we inschepen naar San Marco Venetie. Met plaatselijke gids bezoeken we het San Marco plein met de prachtige San Marco basiliek,de 98 meter hoge Campanile klokkentoren waar Galileo toonde hoe de telescoop werkte, de Brug der Zuchten, het Dogenpaleis. Vrij middagmaal en namiddag vrij ter beschikking voor individueel bezoek. Terugkeer met gereserveerde boot naar Punta Sabbioni en transfer naar het hotel. Diner en overnachting.

7e dag:  de Lagune eilanden - Venetie
Na het ontbijt rijden we weer naar Punta Sabbioni. Met gereserveerde boot maken we een excursie naar de Lagune eilanden: Burano, gelegen ten noorden van Venetie, pittoresk vissersdorp met zijn veelkleurige huisjes en bekend om zijn kant, verder Murano wereldberoemd om zijn glasblazerijen. We varen naar Venetie en bij aankomst vrij middagmaal. De namiddag vrij ter beschikking. Terugkeer naar Punta Sabbioni met gereserveerde boot. Transfer naar het hotel, diner en overnachting.

8e dag: Venetie - Vertrek
Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Venetie volgens uur van vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG