Het prachtig, wild en onbekend Sardinie

Het prachtig, wild en onbekend Sardinie
VKLA01
Vlieg-Treinreizen
8Dagen
Klassieke rondreizen

1e Dag: Olbia - Cala Gonone
Aankomst te Olbia. Transfer naar naar de badplaats Cala Gonone en onderbrenging in hotel.
Diner en overnachting.

2e Dag: Grotte del Bue Marino - Dorgali
Op de kust van Cala Gonone bevinden zich talrijke grotten. Na het ontbijt maken wij een mooie bootexcursie naar de mooiste van deze grotten: de verborgen grotten van Bue Marino. Deze grotten dienden eeuwen lang als nestplaats van zeehonden en kunnen alleen per boot worden bereikt.
Middagmaal in hotel en in de namiddag vertrek naar het charmante stadje Dorgali. Het stadje is een landbouwcentrum en bekend vanwege de vervaardigde producten en ambachten als leer, keramiek, tapijten en sieraden van filigraan. Dorgali heeft een mooie ligging dankzij de verscheidenheid van het landschap: een opeenvolging van groene valleien, heuvels en bossen en ruige bergen. We bezoeken hier de best bewaarde en grootste nuraghe-complexen en de zogenaamde Graftombes van de Giganten.
Diner en overnachting in hotel.

3e Dag: Nuoro - Orgosolo - Su Gologone
Na het ontbijt, ontdekken wet het echte Sardinie. We rijden door een magnifieke streek naar Nuoro ook wel Bargagia genoemd, waar we het museum van museum van het leven en tradities van Sardinie bezoeken. We rijden verder Orgosolo, bekend vanwege de vele muurschilderingen (murales). In totaal zijn er op meer dan honderd muren, gebouwen en winkelgevens afbeeldingen aangebracht door de lokale bevolking en kunstenaars. De oudste schilderingen dateren uit de jaren '60 van de vorige eeuw. De favoriete onderwerpen zijn geschiedenis, internationale politiek en de Sardijnse vrijheidsstrijd. In de loop der tijd veranderden de murales in scenes van het dagelijkse dorpse leven van voor de economische ontwikkeling. Daarna hebben wij een typisch middagmaal bij de herders in de natuur. In de namiddag bezoekt men nog het bijzondere oord van de natuurlijke bronnen van Su Gologone, waar het water vanuit de diepte van onder de bergen naar boven komt. De spleet in de rots is meer dan 135 meter diep. Het water van de bron vloeit direct in de rivier de Cedrino. De bron en het park eromheen is tot natuurmonument verklaard. Naar het bezoek terugkeer naar het hotel. Diner en overnachting.

4e Dag: Tharros - Bosa
Na het ontbijt, vertrek richting Tharros, één van de meest fascinerende sites in Sardinie niet alleen vanwege de archeologische resten, maar ook vanwege de bijzondere ligging op een smal schiereiland uitkijkend over de Golf van Oristano. Deze Romeinse nederzetting dateert uit het vroeg-nuragische tijdperk. Middagmaal in restaurant. In de namiddag bezoeken we het middeleeuws stadje van Bosa, dat zich op de westkust van Sardinie bevindet, direkt aan de rivier il Temo, de enige rivier op Sardinie die bevaarbaar is. Het is cirkelvormig gebouwd rond het Kasteel Malaspina op de heuvel Serravalle. Hier bemerkt men de Spaanse invloed in de vele gebouwen. De stad is tevens bekend om zijn smeedwerk en kantproductie en heerlijke kreeften. We rijden verder naar Alghero. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

5e Dag: Nuraghe Palmavera - Alghero
Ontbijt in hotel en bezichtiging van de Nuraghe Palmavera. De Nuraghe-complexen zijn torens die in de bronstijd in Sardinië werden gebouwd. Ze behoren nu tot het belangrijkste archeologisch erfgoed van het eiland. Men schat dat er meer dan 6500 gebouwd zijn. De nuraghi zijn bijzonder aangezien ze gemaakt zijn van blokken steen die droog op elkaar gestapeld werden en de torens een hoogte konden bereiken van wel 19 meter. Ze konden dienen als toevluchtsplaats voor de Proto-Sarden in geval van nood. Soms was er rond een nuraghe een dorp. Soms stonden diverse nuraghi bij elkaar of ontstonden er complexe nuraghi gebouwd van meerdere torens. Met name in centraal Sardinië staan nog veel nuraghi en nuraghe-dorpen. Terugkeer naar het hotel voor het middagmaal. Daarna bezoeken we het historisch centrum van de stad Alghero, charmante kleine havenstad van Catalaanse oorsprong. De Catalaanse invloed bemerkt men wandelend door de kleine straatjes met tweetalige naamborden in italiaans en catalaans, de gotische stijl van de kathedraal en vooral in de kerk van San Francisco, het belangrijkste Catalaans monument van Sardinie. Diner en overnachting in hotel.

6e Dag: Costa Smeralda
Vertrek na het ontbijt naar de prachtige en beroemde Costa Smeralda.
De smaragdkust, is een rotsachtig en bosrijk kustgebied in het noordoostelijke deel van Sardinië.
Tot begin jaren 70, had het gebied niet veel meer te bieden dan mooie stranden, totdat de prins Aga Khan besloot om het gebied te ontwikkelen. In samenwerking met de architecten Busiri-Vici en Vietti, werd een luxe Costa Smeralda bouwstijl ontworpen en in korte tijd ontstond een prachtig, zeer luxe toeristengebied. Het pittoreske gebied, met als centrum Porto Cervo, staat bekend om zijn adembenemende witte zandstranden met kristalhelder zeewater, exclusieve restaurants, bruisend nachtleven en fotogenieke landschappen. De meest bezochte stranden zijn Porto Cervo, Cala di Volpe, Poltu Qualtu en Liscia di Vacca. Deze stranden liggen verspreid over de meer dan 80 baaien die deze kustlijn rijk is. Langs de Costa Smeralda staan prachtige villa's en droompaleizen van politici en vip's. In de haven liggen de mooiste jachten en in de badplaatsen vindt u de meest exclusieve winkels. Niet voor niets wordt de Costa Smeralda daardoor de "Goudkust" genoemd.
Onderbrenging in hotel te Arzachena. Diner en overnachting.

7e Dag: Archipel Maddalena
Na het ontbijt, vertrek richting Palau en inscheping naar het eiland La Maddalena.
De archipel La Maddalena bestaat uit 7 eilanden: La Maddalena, Caprera, Santo Stefano, Spargi, Budelli, Santa Maria et Razzoli. Van al deze eilanden in dit natuurgebied is uitsluitend het hoofdeiland La Maddalena bewoond. Hier kan men genieten van de prachtige rotsformaties, natuur, kristalhelder water, baaien en witte en roze stranden. We genieten volop van de prachtige vergezichten. We bezoeken het charmante dorpje La Maddalena met de Santa Maria Maddalenakerk in het historische stadscentrum. Op het eiland Caprera, dat verbonden is met La Maddalena door een 600 meter lange brug, bezoeken wij het huis-museum van Giuseppe Garibaldi, een belangrijke figuur in de italiaanse geschiedenis die daar de laatste twintig jaar van zijn leven doorbracht. Light lunch aan boord. In de namiddag terugkeer naar Palau en terugkeer naar het hotel. Diner en overnachting.

8e Dag: Vertrek
Na het ontbijt, transfer naar luchthaven Olbia en vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG