De Italiaanse meren, Verona en Mantova

De Italiaanse meren, Verona en Mantova
VVER22
Vlieg-Treinreizen
7Dagen
Verblijfs-ontdekkingsreizen

1e dag: Lago Maggiore
Aankomst op luchthaven Milaan en met plaatselijke autocar transfer naar het Lago Maggiore. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

2e dag: Borromese eilanden - Orta Meer
Na het ontbijt vertrek met de boot vanuit Stresa voor een fantastisch dagexcursie naar de Borromese eilanden : Isola Bella met zijn prachtig Borromees paleis en zijn 10 schitterende tuinterrassen, die trapsgewijs afdalen naar het meer met beelden,fonteinen en planten. De luxueuse zalen van het Paleis zijn rijk aan kunststukken, meubels en verzamelingen van vlaamse wandtapijten. Isola Madre het tweede eiland met zijn prachtige engelse tuinen en het kleinere eiland Isola dei Pescatori met zijn rustig vissersdorpje en bijzondere huizen met lange balkons, en een mooie promenade langs het meer met talrijke kleine visrestaurants. Terugkeer naar Stresa en vrij middagmaal. We rijden verder naar het pittoreske Lago d'Orta, het Meer van Orta, met het schilderachtig stadje Orta, gelegen aan de voet van de Sacro Monte, gewijd aan S. Franciscus. Het antiek karakter van de huizen en smalle straatjes is tot vandaag bewaard gebleven. Met de boot kan men het kleine einland San Giulio bereiken waar men de Romaanse basiliek kan bezoeken met frescoschilderingen uit verschillende eeuwen, een 12e eeuwse ambo en verschillende meesterwerken. In de omgeving van Orta kan men eventueel een wijnkelder bezoeken en de verschillende wijnsoorten of grappa proeven. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

3e dag: Comomeer-Gardameer
Na het ontbijt vertrek naar het Comomeer en bezoek aan Como, klein en aangenaam stadje gelegen aan het meer. De welvaart van de stad is voor het grootste deel tot stand gekomen door zijn zijde-industrie.  Beroemde modehuizen maken dankbaar gebruik van de zijde van Como. Zijn historisch centrum is rijk aan monumenten en kerken, boetiekjes, restaurantjes  : de Piazza Cavour en Piazza Duomo met de mooie kathedraal, de Broletto het oude 13e eeuws stadhuis, Piazza Verdi met de kerk van San Fedele. We rijden verder naar Tremezzo waar we de mooie Villa Carlotta bezoeken, één van de bekendste villa's aan het Comomeer vanwege de opmerkelijke terrasvormige tuinen. De villa werd in 1690 door de Markies Georg Clerici, een Milanese bankier, gebouwd. De tuinen hebben hun internationale bekendheid bekomen door de meer dan 150 verschillende rodondendros en azalea's, die in het voorjaar één bloemenzee laten zien. Er zijn meer als 500 verschillende soorten bomen en heesters uit alle delen van de wereld. Bovendien is er een prachtige rotstuin met vele tropische planten, cactussen en talloze citrusbomen. Bootoverzet naar Bellagio. Vrij middagmaal te Bellagio. Kleine stadswandeling langs de pastelkleurige huizen en de 11e eeuwse kerk van San Giacomo, de neoklassieke Villa Melzi en indrukwekkende Villa Serbeloni. We varen met de boot naar Varenna en rijden verder richting. Gardameer. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

4e dag: Verona - Sirmione
Na het ontbijt vertrek naar de stad Verona. Bij aankomst panoramische stadrondrit om een eerst indruk te bekomen van de stad en om de prachtige stadspoorten, het Kasteel van de Scaligeri en de Arco dei Gavi te bewonderen. Vervolgens wandelt men samen met de gids door het historische centrum : de elegante Piazza dei Signori, Piazza delle Erbe antiek Romeins Forum, vandaag één van de meest kleurvolle en levendige pleinen van de stad, Piazza Bra, het huis van Juliette en de beroemde Arene, prachtig romeins amphitheater die over de 25.000 toeschouwers kon bevatten.Vrij middagmaal.In de namiddag bezoeken we Sirmione, één van de meest romantische stadjes aan het Gardameer. Het stadje is alleen te bereiken via een voetgangersbrug dus autovrij. Bij de ingang van de stad staat het imposante waterslot van de Scaligeri uit de 13e eeuw, de kleine kerk van S. Anna,die dateert uit omstreeks het jaar 1400, dag en nacht geopend en de mooie fresco's zijn te bewonderen in het licht van de kaarsen die hier altijd branden. Voorbij het stadje, op de punt van het schiereiland ligt een prachtig park waarin zich de overblijfselen bevinden van een grote romeinse Villa, Le Grotte di Catullo, er bevinden zich tevens zwavelbronnen. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

5e dag: Gardameer
Na het ontbijt, vertrek met een lijnboot van Sirmione naar Riva del Garda, gelegen aan de uiterste noordkant van het Gardameer. Vrij middagmaal en wandeling door het centrum. Riva heeft zijn middeleeuwse ommuring behouden, heeft een toren uit de XIIIe eeuw en een kerk met schilderijen uit de XVIe eeuw. Met de autocar rijden we langs de oostkant van het meer richting Sirmione langs mooi gelegen kleine dorpjes. Kleine halte te Bardolino voor een wijndegustatie. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

6e dag: Mantova en zijn meren
Na het ontbijt, bezoeken we de Renaissance stad Mantova en thuishaven van de rijke Gonzaga familie. De stad is mooi gelegen op een klein schiereiland op de rechter oever van de rivier Mincio die hier 3 kleine meren vormt rond de stad. De stad staat op de Unesco werelderfgoedlijst vanwege zijn Renaissance stadsplan en architectuur: levendige pleinen zoals Piaza delle Erbe, de basiliek van S.Andrea met de graftombe van de schilder Andrea Mantegna, het Palazzo Ducale, het huis van de familie Gonzaga, een enorm complex van gebouwen, binnenplaatsen en tuinen, de Dom en Palazzo Te, een ander Gonzaga paleis ontworpen door Giulio Romano.  Vrij middagmaal. De stad Mantova wordt aan drie kanten omgeven door meren die ontstaan zijn doordat de rivier de Mincio buiten zijn oevers trad. Ze heten het Lago Superiore, het Lago di Mezzo en het Lago Inferiore. Het Mincio natuurreservaat is een zeer belangrijk gebied met een hoge historische en culturele waarde en wordt beschermd door de institutie "Parco del Mincio".We maken een boottocht op het Lago Superiore en genieten van het prachtige landschap langs rietbossen, moerassen, beschermde diersoorten, en watervegetatie zoals de witroze lotusbloemen. Vanaf het meer heeft men een magnifiek uitzicht over de stad. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

7e dag: Vertrek
Na het ontbijt, vertrek naar de luchthaven.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG