Rondreis Rome, Campania en ApuliŽ

Rondreis Rome, Campania en ApuliŽ
VREL24
Vlieg-Treinreizen
7Dagen
Religieuze reizen

1e dag: Rome (de Basilieken)
Aankomst luchthaven Rome, ontmoeting met onze hostess en plaatselijke autocar en transfer naar het stadscentrum. Middagmaal in restaurant. De namiddag geleide panoramische stadsrondrit langs de voornaamste monumenten en bezoek aan twee van de vier pauselijke basilieken in Rome :  de basiliek van S.Giovanni in Laterano,  de kathedraal van de stad waar de Paus als bisschop zetelt. Het aangrenzend Lateraans paleis was vroeger de officiele residentie van de Paus. De Basiliek wordt beschouwd als "de moeder" van alle kerken in Rome en in de wereld.  De Basiliek S. Maria Maggiore, gelegen op de heuvel Esquilijn en  gebouwd onder Paus Sixitus in het jaar 431, bevat nog vele mooie mozaieken van die tijd en zijn daarmee de oudste van Rome. Vooral het enorme met goud gedecoreerde casetteplafond is zeer beroemd. Transfer naar het centraal gelegen hotel, onderbrenging, diner en overnachting.

2e dag: Rome (audientie met Paus, St. Pieterbasiliek, Basiliek St.Paulus buiten-de-muren)
Na het ontbijt is de voormiddag gewijd aan de audientie met de Paus op het St.Pieterplein of in de Zaal van Paulus VI (naargelang de weersomstandigheden). Middagmaal in restaurant. In de namiddag bezoek aan de St.Pieterbasiliek en de krypte met de graven van de Pausen. Verder nog een bezoek aan de Basiliek van St.Paulus-Buiten-de Muren, na de St.Pietersbasiliek, de grootste van Rome en opgericht boven het graf van de Heilige  Apostel Paulus. Bijzonder belangrijk zijn de bronzen deur en het Baldakijn, een parel van gotische kunst.Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

3e dag: Rome (Abdij van Montecassino - Pietralcina - streek van Sorrento)
Na het ontbijt, vertrek richting Sorrento. Halte te Cassino voor een bezoek aan de prachtig op een rots gelegen Benedictijnse Abdij, gesticht door heilige Benedictus. Hier schreef hij "de Regel van Benedictus" een handboek voor het kloosterleven.Tijdens de tweede wereldoorlog was de abdij één van de belangrijkste Duitse steunpunten tijdens de Slag om Montecassino. Middagmaal in restaurant en verder naar Pietralcina, de geboorteplaats van Padre Pio, één van de populairste volksheiligen van deze tijd. We bezoeken o.a. hier zijn geboortehuis en  de parochiekerk Sacra Famiglia. Voortzetting naar de omgeving van Sorrento. Onderbrenging in het hotel, diner en overnachting.

4e dag: Pompei
Na het ontbijt, vertrek naar Pompei. Met gids bezoek aan de opgravingen van deze oude Romeinse stad die volledig werd bedolven onder vulkanisch gesteente en as bij een uitbarsting van vulkaan Vesuvius in 79 na Chr. Lopend door de straatjes van Pompei, gaat u terug in de tijd. Stapstenen om de straat over te steken, de parrarrelle uithollingen in de straatstenen veroorzaakt door karresporen, in elk huis ziet men welke ambacht werd uitgevoerd, bv maalstenen en bakovens duiden de bakkerij aan. Men krijgt een duidelijk beeld van hoe de mensen in die tijd leefden. Middagmaal in restaurant. In de namiddag bezoeken we nog de nieuwe stad Pompei  vandaag wereldbekend als bedevaartsoord. Kort bezoek aan het Santuario della Madonna del Rosario.. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

5e dag: Montevergine - San Giovanni Rotondo
Na het ontbijt, vertrek naar de regio Apulië. Halte bij de abdij van Montevergine een beroemde bedevaartplaats, in de provincie van Avellino, gelegen op de Monte Parteneo op 1.270 meter hoogte, vanwaar men een prachtig uitzicht heeft.  We bezoeken o.a. de  17e eeuwse Basiliek, het museum met een collectie van  kerststallen uit verscheidene delen van Italië en andere landen. Middagmaal in restaurant en verder naar San Giovanni Rotondo. Onderbrenging in hotel, avondmaal en overnachting.

6e dag: San Giovanni Rotondo
Na het ontbijt bezoeken we het bekende pelgrimsoord San Giovanni Rotondo, in het teken van Padre Pio met de nieuwe kerk van Santa Maria delle Grazie waar zich tevens de graftombe van de heilige bevindt. Middagmaal in het hotel. De namiddag is vrij om eventueel deel te nemen aan een mis ofwel een fakultatieve uitstap naar het bedevaartsoord van San Angelo. Avondmaal en overnachting.

7e dag: San Giovanni Rotondo - Napels - vertrek
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Napels en vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG