Napels, Pompei en Capri

Napels, Pompei en Capri
VVER01
Vlieg-Treinreizen
5Dagen
Verblijfs-ontdekkingsreizen

1e dag: Napels
Aankomst op de luchthaven van Napels. Ontmoeting met onze begeleiding en transfer naar het stadscentrum. Ontmoeting met de plaatselijke gids en bezoek aan het monumentaal Napels : we bewonderen de Piazza Municipio met links het «Maschio Angioino» (bezoek buitenkant), het Bastion van Anjou, gebouwd onder Karel I van Anjou. Dit kasteel wordt ook wel Castel Nuovo genoemd om een onderscheid te maken met het daarna gebouwd kasteel door de Aragons dat moest dienen als koninklijke residentie. Verder nog de magnifieke Piazza del Plebiscito met de kerk van San Francesco di Paola, gebouwd naar het model van het Pantheon te Rome , en het Koninklijk Paleis (buitenkant), het prachtig San Carlo theater (buitenkant) en de Galleria Umberto I een passage van ijzer en glas, gebouwd naar het voorbeeld van de Galleria Vittorio Emanuele II te Milaan.Transfer naar het hotel, onderbrenging, avondmaal en overnachting.

2e dag: Napels - Pompei
Na het ontbijt, bezoeken we in de voormiddag het Nationaal Archeologisch Museum van Napels dat geheel aan de Oudheid is gewijd en waar men ondermeer de schitterende vondsten kan bewonderen uit de door de Vesuvius vernietigde steden van Pompei en Herkulaneum. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoek aan Pompei, Met gids bezoek aan de opgravingen van deze oude Romeinse stad die volledig werd bedolven onder vulkanisch gesteente en as bij een uitbarsting van vulkaan Vesuvius in 79 na Chr. Lopend door de straatjes van Pompei, gaat u terug in de tijd. Stapstenen om de straat over te steken, de parrarrelle uithollingen in de straatstenen veroorzaakt door karresporen, in elk huis ziet men welke ambacht werd uitgevoerd, bv maalstenen en bakovens duiden de bakkerij aan. Men krijgt een duidelijk beeld van hoe de mensen in die tijd leefden. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

3e dag: Caserta - Solfatara
Na het ontbijt, vertrek naar Caserta. Met de gids bezoeken we het Koninklijk Paleis gebouwd in opdracht van koning Karel III van Bourbon die zich liet inspireren door het paleis en tuinen van Versailles. Het gebouw bestaat uit 5 verdiepingen met 1200 kamers. Vrij middagmaal. Ten noordwesten van Napels ligt een vulkanisch gebied dat ooit bekend stond als de toegang tot de hel en waar het nog immer rookt en borrelt. zoals de vulkaan Solfatara bij Pozzuoli, waar  je gloeiendhete borrelende modderpoelen kunt bekijken; af en toe stijgen er ook vervaarlijke, naar zwavel ruikende rookpluimen op. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

4e dag: Capri
Na het ontbijt, excursie naar het veelbezongen bloemeneiland Capri. Met kleine busjes rijden we naar het haventje van Sorrento en met een snelboot bereiken we het eiland. Samen met de gids rijden we met minibusjes naar het hoger gelegen dorpje Anacapri waar we de mooie Villa S.Michele van de Zweedse schrijver Axel Munthe bezoeken. Vanaf de tuin heeft men een adembenemend uitzicht over het eiland. Vrij middagmaal. Na de middag bezoeken we het stadje Capri en vanaf het pittoresk "Piazzetta" wandelen we tot aan de Augustus tuinen vanwaar men een prachtig uitzicht heeft over de beroemde Faraglioni rotsen. Vrije tijd ter beschikking voor individueel bezoek, een bootvaart rond het eiland of een bezoek aan de beroemde Blauwe Grot.(met supplement) In de namiddag terugkeer naar Sorrento, transfer naar het hotel, diner en overnachting.

5e dag: Napels - Vertrek
Na het ontbijt, bezoeken we de voormiddag het typische en oudste stadsdeel van Napels «Spaccanapoli», een lange straat die Napels in tweeën verdeeld, en het hart is van de stad. Dit is het Napels van de films van Sophia Loren, waar de oude dametjes buiten voor de deur de groenten zitten schoon te maken, waar elke dag wasdag is, waar zich duizenden kleine winkeltjes bevinden. Maar hier bevinden zich ook de mooiste kerken van Napels, zoals San Domenico en San Lorenzo Maggiore, de kerk en het klooster van S.Chiara. Op de "Piazza del Gesù Nuovo" bevindt zich de Guglia dell'Immacolata, een prachtig rococco monument met de kerk Gesù Nuovo. Enfin l'étroite via San Gregorio Armeno, la rue des crèches. Na het geleid bezoek vrij middagmaal. Transfer naar de luchthaven van Napels en vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG