De idyllische kust van Amalfi

De idyllische kust van Amalfi
VVER13
Vlieg-Treinreizen
7Dagen
Verblijfs-ontdekkingsreizen

1e dag: Napels - Amalfikust
Aankomst op de luchthaven van Napels en transfer naar de stad. Samen met de gids wandeling door het monumentaal centrum met de Piazza Municipio met aan de zuidkant het Castel Nuovo, gebouwd op opdracht van  koning Karel I van Anjou in de tweede helft van de 13e eeuw. Het meest dat opvalt aan het kasteel zijn de massieve torens. In de prachtige baronnenzaal is een indrukwekkend gewelf in de vorm van een ster te zien. Verder wandelen we langs de kerk van S.Francesco di Paola gebouwd naar het model van het Pantheon te Rome, het Koninklijk Paleis op de prachtige Piazza Plebiscito, het San Carlo Theater, het oudste theater in Italie, de Galleria Umberto I, gebouwd volgens deze van Milaan. We rijden verder naar de prachtige Amalfikust. Onderbrenging in hotel, welkomdrankje, diner en overnachting.

2e dag: Amalfi
Na het ontbijt, de voormiddag ter beschikking om uw verblijfplaats te verkennen - Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we het stadje Amalfi, gelegen in het midden van de meest spectaculaire kuststrook van Italie, die daarom trouwens de Amalfitaanse kust wordt genoemd. Het was eens een grote Zeerepubliek samen met Pisa, Genua en later ook Venetie en kende haar hoogtepunt in de 11e eeuw. Samen met de gids bezoeken we haar bezienswaardigheden: de resten van het oude arsenaal (hier werden schepen gebouwd tot 116 roeiers, de grootste die toen op de Middellandse Zee rondvoeren), de Piazza Duomo, het centrum van het stadje met de barokke fontein van S.Andrea, de Dom van S.Andrea gewijd aan Apostel Andreas, gelegen hoog boven een steile trap, met kleurrijke gevel en prachtige bronzen poort uit Constantinopel. Links van de kerk ligt het kleine Chiostro del Paradiso. De Moorse invloed die je ook elders in Amalfi kunt opmerken is hier het sterkst. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

3e dag: Vesuvius - Pompei
Na het ontbijt, rijden we boven naar de vulkaan Vesuvius die zich trots verheft boven de Golf van Napels. Zijn roem is vooral gebonden aan de eruptie van 79 na Chr.toen de indrukwekkende modderstromen en de verschrikkelijke regen van as en stenen de antieke Romeinse steden Pompei, Herculaneum en Stabia bedolven en verwoesten. We rijden tot 1000 m. hoogte tot de busparking. Langs een lavapad bereikt men de ca. 300 meter hoger gelegen kraterrand (ca. 600 m. breed en 200 meter diep) - hier kan men van een prachtig uitzicht over de ganse Baai van Napels genieten. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we de opgravingen van de oude Romeinse stad Pompei die volledig werd bedolven onder vulkanisch gesteente en as. Lopend door de straatjes van Pompei, gaat u terug in de tijd. Stapstenen om de straat over te steken, de parrarrelle uithollingen in de straatstenen veroorzaakt door karresporen, in elk huis ziet men welke ambacht werd uitgevoerd, bv maalstenen en bakovens duiden de bakkerij aan. Men krijgt een duidelijk beeld van hoe de mensen in die tijd leefden. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

4e dag: Amalfikust - dag vrij of excursie Capri (met supplement)
Half pension in hotel - dag vrij ter beschikking om te genieten van uw verblijfplaats.

5e dag: Paestum
Ontbijt in hotel. Vertrek naar Salerno, prachtig gelegen in de Baai van Salerno, met ten noorden de Amalfikust en ten zuiden het Cilento natuurpark. De stad heeft een prachtig middeleeuws centrum met de imposante Romaanse kathedraal (IXe eeuw). Het symbool van de stad is zonder twijfel de prachtige boulevard met een fantastisch panorama, palmbomen, talrijke bars en restaurants met gezellige terrasjes.  Salerno is tevens de oudste universiteitstad in Europa. We rijden verder richting Paestum. We zijn in de streek bekend om zijn waterbuffels. Onderweg halte in een biologische buffelfarm voor een degustatie van de heerlijke buffelmozzarella gecombineerd met het proeven van lokale typische producten. Paestum is één van de meest kostbare archeologische juweeltjes in Italie, vooral bekend om haar prachtige goed bewaarde Dorische tempels uit de 5e eeuw voor christus, en die majestueus oprijzen vanuit de aan zee gelegen laagvlakte: de tempels van Neptunus, Ceres en Hera. Ook een bezoek aan het dichtbij gelegen museum is de moeite waard. Terugkeer naar het hotel. Diner en overnachting.

6e dag: Ravello
Na het ontbijt is de voormiddag vrij ter beschikking (eventueel nog voor een relax aan zee). Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we het kleine prachtig gelegen Ravello, een ander juweeltje op deze kust. We bezichtigen de kerk van S. Pantaleone en de Villa Rufolo met zijn prachtige tuinen, die Richard Wagner inspireerden voor zijn Parcival. We genieten van adembenemende vergezichten over de Baai van Salerno. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

7e dag: Vertrek
Na het ontbijt, volgens het uur van vertrek van de vlucht,  transfer naar de luchthaven van Napels.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG