Florence, Siena, Lucca en Pisa

Florence, Siena, Lucca en Pisa
VVER30
Vlieg-Treinreizen
5Dagen
Verblijfs-ontdekkingsreizen

1e dag: Firenze - Montecatini
Aankomst op de luchthaven van Firenze. Ontmoeting met onze begeleiding en transfer met privaat autocar naar Montecatini Terme.  Onderbrenging in hotel, avondmaal en overnachting.

2e dag: Firenze
Na het ontbijt transfer naar Firenze. De voormiddag geleid bezoek aan het historisch centrum : de kathedraal met de koepel van Brunelleschi;  de Campanile van Giotto en het Baptisterium, wereldbekend om zijn prachtige bronzen deuren. Verder het politieke centrum met de Piazza della Signoria,  met zijn talrijke standbeelden die van het plein een waar openlucht museum maken; het Palazzo Vecchio (buitenkant), en de Loggia dei Lanzi; vervolgens wandeling naar de bekende Ponte Vecchio, volgebouwd met winkeltjes van juweliers en goudsmeden. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoek met de gids aan het Palazzo degli Uffizi, waarin één van de oudste en belangrijkste kunstmusea ter wereld gevestigd is. De Uffizi werden ontworpen door architect Giorgio Vasari in opdracht van Granduca Francisco  de Medici , zoon van Cosimo I. Het museum bevat een grote collectie van waardevolle en belangrijke schilderkunst, kunstschilders uit de late Middeleeuwen en vroege Renaissance schilderkunst tot de Barok, waaronder werken van Cimabue,  Giotto, Masaccio, Leonardo, Michelangelo,  Rafaël, Caravaggio, Rubens, Rembrandt enz. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

3e dag: Siena- Vicchiomaggio
Na het ontbijt, vertrek nar Siena. We ontmoeten de stadgids voor een bezoek aan deze prachtige middeleeuwse stad : Piazza del Campo is het grootste en mooiste plein in Siena en heeft de vorm van een amfitheater en hierdoor extra indrukwekkend om te zien. Hoge, smalle en bruine huizen omringen dit historisch erfgoed uit de 14e eeuw. Jaarlijks worden hier 2 keer de traditionele en beroemde paardenrace "de Palio" gehouden. Het Palazzo Pubblico behoort tot de mooiste gotische paleizen in Italie. Op de linkerhoek staat de slanke Torre del Mangia. Op de rechterhoek staat de wolvin, Romulus en Remo zogend. Dit beroemd stadswapen van Rome is tevens het wapen van Siena. De Dom met zijn rijk versierde gevel is een prachtig voorbeeld van gotische kerkbouw in Toscane. De façade is bekleed met wit marmer, gecombineerd met rood marmer van Siena en groen van Prato. Vrij middagmaal. In de namiddag vertrek naar het historische Kasteel van Vicchiomaggio, gebouwd tussen de IX en XV eeuw en gelegen op een heuvel die de vallei van Grève domineert in het hart van de Chianti streek.  In de 16e eeuw werd het kasteel verbouwd zoals we ze nu zien.  In de loop der eeuwen logeerden tal van belangrijke personen in het kasteel zoals Leonardo da Vinci die hier zijn meesterwerk Mona Lisa schilderde. We bezoeken het domein en de wijnkelders gevolgd door een wijndegustatie. Terugkeer naar het hotel,avondmaal en overnachting.

4e dag: Lucca - Pisa
Na het ontbijt vertrek naar het charmant middeleeuws stadje Lucca, geboortestad van Giacomo Puccini. De stad is omgeven door een meer dan 4 km lange ring van versterkingen met bovenop een door bomen overschaduuwd pad waarlangs men een wandeling kan maken en kan genieten van prachtige vergezichten. Met de gids bezoeken we de Dom San Martino met zijn asymmetrische gevel en de Piazza Mercato, het Romeins amfitheater, Piazza San Michele met de kerk van S.Michele in Foro, Vrij middagmaal. In de namiddag, geleid bezoek aan Pisa en het Campo dei Miracoli (het Veld der Wonderen) met de Dom, het Baptisterium(doopkerk), het Camposanto(begraafplaats) en de "scheve" Toren, dat één van de hoogtepunten van middeleeuwse kultuur vormt. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

5e dag: Vertrek
Na het ontbijt, vrije tijd ter beschikking naargelang het uur van vertrek. Transfer naar de luchthaven van Firenze en vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG