Rondreis UmbriŽ, Marche en Abruzzo

Rondreis UmbriŽ, Marche en Abruzzo
VREL23
Vlieg-Treinreizen
6Dagen
Religieuze reizen
1e dag: Rome - Orvieto
Aankomst op de luchthaven van Rome. Ontmoeting met onze hostess en vertrek met plaatselijke autocar naar Orvieto, schitterend gelegen op een 315 m. hoog plateau met stijle wanden van vulkanische tufsteen. Van welke kant men de stad ook nadert, ze biedt u vanaf haar hoge ligging een fantastische aanblik.  Bij aankomst middagmaal in restaurant en stadsbezichtiging.  De stad werd gesticht door de Etrusken. Van de antieke Etruskische stad zijn de necropolen overgebleven, een tempel en het prachtige materiaal dat te bewonderen is in de twee archeologische musea. De kathedraal is het meest bekend monument van Orvieto, gebouwd tijdens de Middeleeuwen en herbergt de reliek van een eucaristisch mirakel. De kathedraal is één van de meest spectaculaire gotische gebouwen van Italië, zowel wat de afmetingen betreft als de rijkdom van de gevel met prachtig ingelegde mozaieken en beelden. Binnen zijn belangrijke frescocycli te bewonderen waaronder de Cappella van San Brizio beschilderd door Beato Angelico en Luca Signorelli. Deze muurschilderingen behoren tot de grootste schilderwerken van de Renaissance. Rechts van de kathedraal bevindt zich het 13de eeuwse Palazzo dei Papi verder nog een 14e eeuwse toren, de Torre van San Maurizio met bovenop een bronzen beeld.
We rijden verder naar Santa Maria degli Angeli bij Assisi. Onderbrenging in hotel, avondmaal en overnachting.

2e dag: Assisi
Na het ontbijt  bezoek aan het middeleeuwse stadje Assiside stad van de 13e eeuwse Heilige Franciscus, mooi gelegen op de Monte Subasio, en een wereldbekende bedevaartplaats. We bezichtigen o.a. de S.Francesco Basiliek, een dubbelkerk bestaande uit de crypte, een benedenkerk en een bovenkerk, met  prachtige fresco's van Giotto en Cimabue en  op de werelderfgoedlijst van Unesco, verder de Piazza del Comune, gedomineerd door de zuilen van de Romeinse Tempel van Minerva, de kerk van S.Rufino met zijn mooie romaanse gevel, de kerk van heilige Clara, die de Orde stichtte van de Clarissen. De stad in zijn geheel heeft de middeleeuwse sfeer bewaard. Middagmaal in restaurant.  In de namiddag bezoeken we nog het kerkje en daarbijhorend klooster van San Damiano dat een belangrijke rol speelde in het leven van de Heilige Franciscus en de Heilige Clara. Het gebouwencomplex heeft zijn oorspronkelijke vorm  grotendeels behouden. Verder nog een bezoek aan de Basiliek van S.Maria degli Angeli met het kerkje Portiuncola. Avondmaal en overnachting in hotel.

3e dag: Abdij van Collevalenza - Cascia - omgeving Chieti
Na het ontbijt, vertrek en onderweg halte bij de abdij van het Middeleeuwse dorp Collevalenza. We rijden verder naar het prachtig gelegen stadje Cascia.Bij aankomst middagmaal in restaurant. We bezoeken de Basiliek van de Heilige Rita, de patrones van de hopeloze gevallen en de mensen vinden bij haar steun met allerhande problemen. Cascia trekt dan ook veel pelgrims. De Heilige werd nooit begraven en ligt, goed bewaard gebleven, opgebaard in een glazen schrijn. Voortzetting naar de omgeving van Chieti. Onderbrenging in hotel, avondmaal en overnachting.

4e dag: Lanciano - Abdij van San Giovanni in Venere - Fossacesia
Na het ontbijt, vertrekken we naar Lanciano, stad gelegen tussen de Adriatische kust en het bergmassief van de Majella. Dit stadje is een bijzondere kunststad. In de Romeinse tijd had het de naam van Anxanum. Lanciano is van oudsher een bedrijvige en welvarende plaats. Al in de Middeleeuwen behoorden de markten van de stad tot de belangrijkste van het Koninkrijk Napels. De oude, goed behouden Middeleeuwse wijken liggen verdeeld over 4 heuvels. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de indrukwekkende stadsmuur met de Torre Mantonara,de kathedraal Santa Maria del Ponte, gebouwd op een Romeinse brug, de beroemde Ponte di Diocleziano, de kerk van S.Maria Maggiore, met zijn prachtige 14e eeuwse gevel, het geweldige architectonische complex van San Francesco wereldberoemd om zijn eucharistisch Wonder. Middagmaal in restaurant . In de namiddag bezoeken we de op een heuvel gelegen kleine kerk van San Giovanni in Venere. Vanuit de kerk kan men doorlopen naar de prachtige binnenkoer van het klooster. Onder het altaar bevindt zich de crypte met een paar oud fresco's. De abdij dateert van de 11e eeuw. Men mag ook niet vergeten de "trabucchi" te bezoeken. Het zijn unieke houten structuren om te vissen. Hun schoonheid en veerkracht zijn net zo indrukwekkend als de vormgeving en functionaliteit. Door de gebruikte materialen en sterke structuren die worden geschoord en stevig verankerd in de grond, zijn ze bestand tegen de stormen. De Trabucchi zijn zeer elastisch en hebben het vermogen te buigen en te vervormen om na de storm hun originele vorm terug aan te nemen. Verschillende zijn omgebouwd tot visrestaurantjes. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

5e dag: Abdij San Clemente - Manoppello
Na het ontbijt, vertrek naar Castiglone a Casauria en bezoek aan de prachtige abdij  van San Clemente die pas werd gerestaureerd. Middagmaal in restaurant. We rijden verder naar Manoppello. Hier bezichtigen we de Basiliek Volto Santo, waar het "Heilige gelaat van Manopello" wordt bewaard, een afbeelding van een gezicht waarvan wordt geloofd dat het het gelaat van Jezus Christus is. De afbeelding is gemaakt op een doek van byssus, ook wel mosselzijde genoemd, een ragfijn weefsel gemaakt van de ankerdraad van mosselen. Het doek is zo dun dat de afbeelding zowel aan de voor- als de achterzijde bekeken kan worden. De laatste jaren krijgt het doek, mede door zijn raadselachtige afkomst en door de afbeelding van het gezicht, steeds meer bekendheid. Het doek wordt vaak vereenzelvigd met de zweetdoek van San Veronica,  Een andere theorie stelt, dat het Heilige gelaat de doek is die over het gezicht van Jezus was geplaatst toen hij in het graf lag. Terugkeer naar het hotel,avondmaal en overnachting.

6e dag: Vertrek
Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Rome.

Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG