Het romantisch VenetiŽ

Het romantisch VenetiŽ
VKOR04
Vlieg-Treinreizen
4Dagen
Korte reizen

1e dag: Venetië
Aankomst op de luchthaven van Venetië. Ontmoeting met onze hostess en transfer met privaat autocar naar het hotel te Lido di Jesolo. Onderbrenging in het hotel en vrij middagmaal. Transfer naar Punta Sabbioni em overzet met gereserveerde boot naar Venetië/San Marco. Geleid bezoek aan Venetië: wandeling door het historische centrum met het San Marco plein en basiliek, religieus en civiel symbool van de stad en is gezien als één van de mooiste basilieken van Europa, zowel exterieur als interieur. De Campanile, rechts van de San Marco basiliek, is de ca. 98 m. hoge dominante klokkentoren. Het was vanop deze klokkentoren dat Galileo in 1609 toonde hoe de telescoop werkte. het Dogenpleis (buitenkant), de Brug der Zuchten, enz. Overzet met gereserveerde boot naar Punta Sabbioni, en bij aankomst transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

2e dag: de eilanden van de Lagune
Na het ontbijt, transfer naar Punta Sabbioni met privaat autocar. Ontmoeting met onze begeleider en vertrek met gereserveerde boot voor een ganse dag excursie naar Lagune eilanden: Burano, gelegen ten noorden van Venetie, pittoresk vissersdorp met zijn veelkleurige huisjes, eenvoudige en harmonische eengezinswoningen, bekend om zijn kant, de oude kunst van het eiland en gewaardeerd over de hele wereld. In de straatjes kan men nog steeds voor de deur de dames zien zitten kantklossen. Verder het eiland Murano, wereldberoemd om zijn glasblazerijen. In de talrijke nog aktieve laboratoria kunnen de bezoekers meekijken bij het glasblazen en het creëren van nieuwe kunstwerken. We varen nog naar het eiland Torcello, het oudste eiland van Venetië waar de eerste nederzettingen van de Lagune waren, met de kathedraal van S.Maria Assunta met een kostbare mozaiek van het Laatste Oordeel. In de namiddag terugkeer naar Punta Sabbioni en transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

3e dag: Venetië
Na het ontbijt, transfer met privaat autocar naar Punta Sabbioni. Overzet met gereserveerde boot naar Venetië/San Marco. Geleid bezoek aan de kerk van S. Maria Gloriosa dei Frari, waar Tiziano begraven is, een franciscaanse gotische kerk met magnifieke werken van Tiziano en Giovanni Bellini; de Scuola di San Rocco, met een elegante façade met halfronde boog en marmeren kolonnen en een verzameling van werken van Tintoretto. Vrij middagmaal. De namiddag is vrij ter beschikking te Venetië. Met greserveerde boot overzet naar Punta Sabioni en bij aankomst transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

4e dag: Venetië - Vertrek
Na het ontbijt is de voormiddag vrij ter beschikking volgens het uur van vertrek. Transfer naar de luchthaven van Venetië en vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG