VenetiŽ, Padova, Verona en Vicenza

VenetiŽ, Padova, Verona en Vicenza
VVER28
Vlieg-Treinreizen
5Dagen
Verblijfs-ontdekkingsreizen

1e dag: Venetië - Lagune eilanden
Aankomst op de luchthaven van Venetië en ontvangst door de plaatselijke begeleiding. Transfer met privaat autocar naar Lido de Jesolo en onderbrenging in het hotel. Vrij middagmaal. In de namiddag transfer naar Punta Sabbioni.Bij aankomst ontmoeting met de begeleiding en vertrek met gereserveerde boot voor een excursie naar de Lagune eilanden : Burano, gelegen ten noorden van Venetie, pittoresk vissersdorp met zijn veelkleurige huisjes, eenvoudige en harmonische eengezinswoningen, bekend om zijn kant, de oude kunst van het eiland en gewaardeerd over de hele wereld. In de straatjes kan men nog steeds voor de deur de dames zien zitten kantklossen.Verder het eiland Murano, wereldberoemd om zijn glasblazerijen. In de talrijke nog aktieve laboratoria kunnen de bezoekers meekijken bij het glasblazen en het creëren van nieuwe kunstwerken. We varen nog naar het eiland Torcello, het oudste eiland van Venetië waar de eerste nederzettingen van de Lagune waren, met de kathedraal van S.Maria Assunta met een kostbare mozaiek van het Laatste Oordeel. In de namiddag terugkeer naar Punta Sabbioni en transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

2e dag: Padova - Vicenza
Na het ontbijt, vertrek naar Padova en geleide bezichtiging : de basiliek van H. Antonius waarvan de koepels ons laat herinneren aan deze van de basiliek van S. Marco van Venetie, de Kapel van de Scrovegni waar we de fresco's van Giotto bewonderen. Verder de Piazza delle Erbe, Piazza de la Frutta en het beroemde Café Pedrocchi. Vrij middagmaal. In de namiddag geleid bezoek aan de kunststad Vicenza, bekend als «de stad van Palladio», waarvan de werken op de lijst van het UNESCO-erfgoed staan: de basiliek en de Piazza dei Signori, ontmoetingspunt van de stad; het Theater Olimpico, een schitterend en het laatste werk van Palladio; de Corso Andrea Palladio, en de Loggia del Capitano. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

3e dag: Venetië
Na het ontbijt, transfer naar Punta Sabbioni en bij aankomst overzet naar San Marco met gereserveerde boot. Ontmoeting met de plaatselijke gids wandeling door het historische centrum met het San Marco plein en de basiliek, één van de mooiste basilieken in Europa en religieus en civiel symbool van Venetië, de Campanile rechts van de S.Marco basiliek is de ca. 98 m. hoge dominante klokkentoren, waar Galileo in 1609 toonde hoe de telescoop werkte; het Dogenpaleis (buitenkant) ; de Brug der Zuchten. Vrij middagmaal en de namiddag vrij ter beschikking om individueel de stad verder te verkennen. Overzet met gereserveerde boot naar Punta Sabbioni en bij aankomst transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

4e dag: Verona - Landgoed San Pietro
Na het ontbijt, vertrek naar Verona en bij aankomst ontmoeting met de lokale gids en panoramische rondrit om een eerste indruk te bekomen van de stad. We bewonderen de «Porte Rinascimentali » , het Kasteel van de Scaliger en de Boog van Gavi. Vervolgens wandelt men samen met de gids door het historische centrum : de elegante Piazza dei Signori, de Piazza delle Erbe, antiek Romeins forum, vandaag één van de meest kleurvolle en levendige pleinen van de stad, Piazza Brà, het huis van Juliette en de Arena, prachtig amphitheater die over de 25.000 toeschouwers kon bevatten. Vrij middagmaal. In de namidag rijden we naar de streek van Valpolicella waar we het landgoed San Pietro bezoeken gevolgd door een wijndegustatie: Valpolicella classico, Amarone, Recioto en Acquavite. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

5e dag: vertrek
Na het ontbijt voormiddag vrij ter beschikking naargelang het uur van vertrek en transfer naar de luchthaven.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG