Week-end te Florence

Week-end te Florence
VWE04
Vlieg-Treinreizen
3Dagen
Week-ends

1e dag: Florence
Aankomst op de luchthaven van Florence, ontmoeting met de plaatselijkebegeleider en transfer naar het hotel, waar de koffers worden afgezet. Ontmoeting met de gids en stadsbezichtiging:de kathedraal met de koepel van Brunelleschi; de Campanile van Giotto en het Baptisterium, wereldbekend om zijn prachtige bronze deuren. Verder het politiek centrum met de Piazza della Signoria, met zijn talrijke standbeelden die van het plein een waar openlucht museum maken; het Palazzo Vecchio (buitenkant) en de Loggia dei Lanzi; vervolgens wandeling naar de bekende Ponte Vecchio, volgebouwd met winkeltjes van juweliers en goudsmeden. Terugkeer naar het hotel, onderbrenging, avondmaal en overnachting.

2e dag: Siena - San Gimignano
Na het ontbijt, vertrek naar Siena. Ontmoeting met de stadgids voor een bezoek aan deze prachtige Middeleeuwse stad: Piazza del Campo is het grootste en mooiste plein in Siena en heeft de vorm van een amfitheater en hierdoor extra indrukwekkend om te zien. Hoge, smalle en bruine huizen omringen dit historisch erfgoed uit de 14e eeuw. Jaarlijks worden hier tweemaal de traditionele en beroemde paardenrace «de Palio» gehouden. Het Palazzo Pubblico behoort tot de mooiste gotische paleizen in Italië. Op de linkerhoek staat de slanke Torre del Mangia. Op de rechterhoek staat de wolvin, romulus en Remo zogend. Dit beroem stadswapen van Rome is tevens het wapen van Siena: de Dom met zijn rijk versierde gevel is een prachtig voorbeeld van gotische kerkbouw in Toscane. De façade is bekleed met marmer, gecombineerd met rood marmer van Siena en groen van Prato. Vrj middagmaal. In de namiddag vertrek naarSan Gimignano, Reeds in de verte doemen d 13 torens van de stad op die in de 12e en 13e eeuw door rivaliserende rijke families werden opgetrokken. De torens deden dienst als woning en versterking, maar vooral als prestigeobject.Op haar hoogtepunt had de stad ca. 70 torens. San Gimignano is één van de best bewaarde middeleuwse stadjes in Toscane en is opgenomen in de lijst van werelderfgoederen van Unesco. Geleid bezoek aan de Piazza della Cisterna, het Colleggio Santa Maria Assunta en het Palazzo Pubblico(buitenkant) Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

3e dag: Florence
Ontbijt in het hotel. Ontmoeting met de plaatselijke gids en bezoek aan de Galleria degli Uffiizi één van de voornaamste in Italië en in de wereld. In zijn 42 zalen zijn kunstwerken van de XIIIe tot de XVIIIe eeuw verzameld: Cimabue, Giotto, Masaccio, Leonardo, Michelangelo, Raffaël, Caravagio, Rubens, Rembrandt et nog vele andere. Vrije tijd ter beschikking tot het uur van vertrek. Transfer naar de luchthaven en vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG