Toscane, Umbrie en Rome

Toscane, Umbrie en Rome
VKLA06
Vlieg-Treinreizen
8Dagen
Klassieke rondreizen

1e dag: Firenze - Pisa
Aankomst luchthaven Pisa of Firenze. Met lokale GT bus transfer naar Pisa. Met de gids bezoek aan de stad, na Florence één van de belangrijkste kunststeden van Toscane. Haar monumenten getuigen van de grote rijkdom en de artistieke bloei die de stad kende: het Campo dei Miracoli,het veld der Wonderen met de Dom, het Baptisterium (doopkerk), het Camposanto (begraafplaats) en de "Scheve Toren" vormt één van de hoogtepunten van middeleeuwse architectuur, en is uniek, behalve door de vormgeving en de sterke eenheid van de gebouwen ook door de zeer goede staat waarin zij bewaard zijn gebleven. Vrij middagmaal: In de namiddag rijden we verder naar Montecatini Terme. Bij aankomst onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

2e dag: Firenze
Na het ontbijt, vertrek naar Firenze. Met lokale gids bezichtigen we de kathedraal met de Brunelleschi koepel, de Campanile van Giotto, het Baptisterium beroemd om zijn prachtige bronzen deuren. Vervolgens Piazza della Signoria, het kloppend hart van de stad, met talrijke standbeelden die van het plein een waar openluchtmuseum maken, het Palazzo Vecchio (buitenkant) en de Loggia dei Lanzi, gevolgd door een wandeling naar de Ponte Vecchio(de oude brug) volgebouwd met winkeltjes van juweliers en goudsmeden. Ieder jaar op 1 januari, als er genoeg water in de Arno staat, wordt er vanaf de brug een Nieuwjaarsduik gemaakt. Vrij middagmaal en namiddag vrij ter beschikking voor individueel bezoek. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

3e dag: Montevarchi - Arezzo
Na het ontbijt vertrek naar Montevarchi in de provincie van Arezzo, oorspronkelijk een middeleeuwse marktstad en nog steeds omringd door een dikke stenen muur. Het middeleeuwse centrum ligt rond de mooie Piazza Varchi, het grote plein, met mooie monumenten zoals het Palazzo Pretorio en de Collegiata van San Lorenzo, waar het museum van de Heilige Kunst is gehuisvest. We rijden verder naar het levendige stadje Arezzo, van etruskische oorsprong. Een bezoek aan de historische stadskern is de moeite waard. Arezzo is vooral bekend om de prachtige en unieke fresco's van Piero della Francesca in de S.Franciscus kerk. Tientallen enorme taferelen zijn uitgebeeld in "de legende van het ware kruis", het meesterwerk van Piero. We bezoeken tevens de oudste kerk van Arezzo de Pieve di Santa Maria, de Piazza Grande één van de mooiste pleinen in Toscane met zijn karakteristieke 16e eeuwse bron en omringd door monumentale paleizen en middeleeuwse huizen. Arezzo is tevens bekend om zijn grote antiekmarkt. Na het bezoek rijden we verder naar Chianciano Terme. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

4e dag: Perugia - Assisi
Na het ontbijt vertrek naar Perugia, gelegen in het hart van Italie en hoofdstad van Umbrie. De stad is omgeven door groene heuvels en middeleeuwse dorpjes. Met de gids maken we een wandeling door het historisch centrum :de Piazza IV Novembre met de middeleeuwse fontein Fontana Maggiore en de prachtige gotische kathedraal, het schitterende Palazzo dei Priori (stadhuis), en de Rocca Paolina (fort uit de Renaissance-tijd), het Collegio del Cambio de oude Kamer van Koophandel die ook dienst deed als wisselkantoor De stad is tevens bekend als universiteitstad waar talrijke buitenlanders studeren. We rijden verder naar Assisi, mooi gelegen op de Monte Subasio. Vrij middagmaal ter plaatse. Met de gids bezoeken we de dubbelkerk van de H. Franciscus met de prachtige fresco's van Giotto en Cimabue en het graf van H.Franciscus. Assisi is tevens de stad van Clara die de orde stichtte van de Clarissen. We bezoeken de basiliek van S.Chiara waar zij begraven is. Terugkeer naar het hotel voor het diner en overnachting.

5e dag: Siena - San Gimignano
Na het ontbijt vertrekken we naar Siena. We ontmoeten de stadsgids voor een bezoek aan deze prachtige middeleeuwse stad : Piazza del Campo is het grootsteen mooiste plein van Siena en heeft de vorm van een amfitheater en hierdoor extra indrukwekkend om te zien. Hoge, smalle en bruine huizen omringen dit historische erfgoed uit de 14e eeuw. Jaarlijks worden hier 2 keer de traditionele en beroemde paardenrace, de Palio, gehouden. Het Palazzo Pubblico behoort tot de mooiste gotische paleizen in Italie. Op de linkerhoek staat de slanke Torre del Mangia.  Op de rechterhoek staat op een zuil de wolvin Romolus en Remus zogend. Dit beroemde stadswapen van Rome is tevens het wapen van Siena. De Dom met zijn rijk versierde gevel is een prachtig voorbeeld van gotische kerkbouw in Toscane. De façade is bekleed met wit marmer, gecombineerd met rood marmer van Siena en groen van Prato. Vrij middagmaal. We rijden verder naar S.Gimignano. Reeds in de verte doemen de dertien torens van de stad op die in de 12e en 13e eeuw door rivaliserende rijke families werden opgetrokken. De torens deden dienst als woning en versterking, maar vooral als prestigeobject. Op haar hoogtepunt had de stad ca. 70 torens. San Gimignano is één van de beste bewaarde middeleeuwse stadjes in Toscane en is opgenomen in de lijst van werelderfgoederen van Unesco. Terugkeer naar het hotel. Diner en overnachting.

6e dag: Chianciano Terme - Rome
Na het ontbijt vertrek naar Rome. Bij aankomst vrij middagmaal. Met lokale gids bezoek aan het Antiek Rome: het Colosseum ook wel het Flavisch amfitheatergenoemd, het Forum Romanum het religieus, politiek en commercieel centrum van de stad, de Fori Imperiali, de Boog van Constantijn. Na het bezoek, onderbrenging in het hotel, diner en overnachting.

7e dag: Rome
Na het ontbijt transfer naar Vaticaanstad, de kleinste staat ter wereld in de stad van Rome, bestuurd door de Paus. Met lokale gids bezoeken we Vaticaanmuseum met de beroemde Sixtijnse Kapel met de schilderingen van Michelangelo, de Kamers van Rafael, de door Rafael beschilderde pauselijke vertrekken, de Borgia-appartementen, enz. We bezoeken eveneens de St.Pieterplein en - kathedraal. Het plein dat zich uitstrekt voor de magnifieke basiliek werd aangelegd naar een ontwerp van de vermaarde architect Bernini. Karakteritiek zijn de zuilengalerijen rond het plein. De basiliek werd gebouwd op het graf van de eerste Paus, apostel Petrus. De hoge koepel is het ontwerp van Michelangelo. Bovendien kan men andere belangrijke kunstwerken bewonderen zoals de Pietà van Michelangelo, een bronzen beeld van Petrus en de bronzen overkapping boven het pausaltaar. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we met de stadgids het Barok Rome : Via del Tritone, Piazza Barberini, het Pantheon, de mooie Piazza Navona en de Fontein van Trevi waar men volgens de traditie een muntstuk werpt om de zekerheid te hebben naar Rome terug te keren. Terug naar het hotel voor diner en overnachting.

8e dag: Vertrek
Na het ontbijt vrije tijd ter beschikking en vervolgens transfer naar de luchthaven naargelang het uur van vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG