Wonderbaarlijk ItaliŽ

Wonderbaarlijk ItaliŽ
VKLA04
Vlieg-Treinreizen
9Dagen
Klassieke rondreizen

1e dag: Rome
Aankomst luchthaven Rome en transfer naar het stadcentrum. Vrij middagmaal. Ontmoeting met de stadgids voor een bezoek aan het Antiek Rome : het Colosseum ook wel het Flavisch Amfitheater genoemd, het Forum Romanum, de Fori Imperiali gebouwd onder keizers Cesare,Augusto, Traiano, Nerva - de Boog van Constantijn, enz. Na het bezoek rijden we naar ons hotel. Onderbrenging, diner en overnachting.

2e dag: Rome - Siena - Montecatini
Na het ontbijt vertrekken we naar Siena. Bij aankomst vrij middagmaal. Ontmoeting met de stadgids bezoeken we deze prachtige middeleeuwse stad : het mooi schelpvormig plein Piazza del Campo, omringt door talrijke middeleeuwse gebouwen en het overweldigend Palazzo Pubblico en met aan de noordkant de kopie van de prachtige fontein Fonte Gaia. Piazza del Campo is tevens de plek waar de wereldberoemde tweejaarlijkse paardenrace wordt gehouden. De Dom van Siena is één van de fraaiste in Italie met zijn zwart-witte gevel, de talrijke fresco's en geweldige marmeren vloer. We rijden verder naar Montecatini Terme. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

3e dag: Florence - Pisa

Na het ontbijt, vertrek naar Florence en bij aankomst ontmoeting met de stadgids. We bezoeken de kathedraal met de Brunelleschi koepel, de Campanile van Giotto en het Baptisterium wereldbekend om zijn prachtige bronzen deuren. Vervolgens de Piazza della Signoria met zijn talrijke standbeelden die van het plein een waar openlucht museum maken, het Palazzo Vecchio(buitenkant) et de Loggia dei Lanzi gevolgd door een wandeling naar de Ponte Vecchio(de oude brug)
volgebouwd met winkeltjes van juweliers en goudsmeden. Ieder jaar op 1 januari, als er genoeg water in de Arno staat, wordt er vanaf de brug een Nieuwjaarsduik gemaakt. Vrij middagmaal te Firenze. In de namiddag rijden we nog naar Pisa voor een bezoek aan het Mirakelplein(het plein der Wonderen) met de beroemde Scheve toren, de kathedraal, het Baptisterium en de Camposanto, bezienswaardigheden van bijna 900 jaar oud. We keren terug naar het hotel voor diner en overnachting.

4e dag: Montecatini - Milaan
Vertrek naar Milaan na het ontbijt. Bij aankomst vrij middagmaal. Daarna maken we een geleide stadsrondrit. De stad Milaan behoort tot de grootste modesteden ter wereld en is een moderne en dynamische stad. In het historisch centrum vindt men vele monumenten, eeuwenoude paleizen, karakteristieke pleinen, gezellige winkelstraten. Enekel hoogtepunten : de onlangs prachtig gerestaureerde kathedraal is één van de grootste kathedralen ter wereld, het Castello Sforzesco, het beroemd en prachtig theater La Scala, en het paradijs voor de shoppers, de Galleria Umberto II. Onderbrenging in hotel in de omgeving van Milaan, diner en overnachting.

5e dag: Milaan - Gardameer - Verona - Lido di Jesolo
Na het ontbijt vertrekken we richting Gardameer. We stoppen in Sirmione voor het vrij middagmaal en een wandeling aan het meer. We rijden verder naar Verona, de stad van Romeo en Juliette. Samen met de stadgids bezoeken we het historisch centrum : de elegante Piazza dei Signori, Piazza delle Erbe het antieke Foro Romanum en vandaag één van de levendigste en meest kleurvolle pleinen van de stad, Piazza Brà, het huis van Juliette en de beroemde Arene, prachtig romeins amfitheater die tot 25.000 toeschouwers kon bevatten. Voortzetting naar Lido di Jesolo. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

6e dag: Venetie
Na het ontbijt, transfer naar Punta Sabbioni. Met gereserveerdeboot varen we tot het S.Marco plein in Venetie. Ontmoeting met de stadgids.We wandelen door het historische centrum met het San Marco plein en basiliek, religieus en civiel symbool van de stad en is gezien als één van de mooiste basilieken van Europa, zowel exterieur als interieur. De Campanile, rechts van de San Marco basiliek, is de ca. 98 m. hoge dominante klokkentoren. Het was vanop deze klokkentoren dat Galileo in 1609 toonde hoe de telescoop werkte. het Dogenpleis (buitenkant), de Brug der Zuchten, enz. Vrij middagmaal en namiddag vrij ter beschikking voor individueel bezoek. Terugkeer met boot naar Punta Sabbioni, transfer naar hotel. Diner en overnachting.

7e dag: Lido di Jesolo - Padua - Rimini
Na het ontbijt vertrek naar Padova,oude universiteitstad en kunststad met mooi historisch centrum. Het is de stad van de heilige Antonius en tevens pelgrimsoord. Met de plaatselijke gids bezoeken we de prachtige Dom ontworpen door  Michelangelo met het graf van H. Antonius, de Cappella degli Scrovegni met de beroemde fresco's van Giotto, en verder langs de Piazza dei Signori, Piazza delle Erbe met het Palazzo della Ragione, de spectaculaire Piazza della Valle, het grootste plein in Italie uit de 17e eeuw, beplant met platanen en omringd door water waarlangs beelden van beroemde personages staan. We vergeten ook niet om een klein halte te maken bij het gekende en typisch Caffé Pedrocchi. Vrij middagmaal. We rijden verder richting Adriatische kust. Onderbrenging in hotel in de omgeving van Rimini. Diner en overnachting.

8e dag: San Marino - Assisi - Rome
Na het ontbijt gaan we naar de kleine republiek van San Marino, gelegen op ca. 23 km ten zuidwesten van Rimini, ligt in het Appenijnen gebergte op de berg Monte Titano vanwaar men een prachtig uitzicht heeft op de ganse omgeving. Het oude centrum, met middeleewse gebouwen, pleinen, kerken en smalle straten, wordt omringd door wallen en poorten. Voortzetting naar Assisi bedevaartsoord en geboortestad van heiligen Franciscus. Vrij middagmaal. Met plaatselijke gids bezoeken we het belangrijkste bouwwerk, de Basiliek van Heiligen Franciscus die een boven-, een onderkerk en een crypte omvat. De donkere onderkerk bevat belangrijke muurschilderingen en ondermeer de schitterende "Madonna met vier engelen en H. Franciscus" van Cimabue. In de crypte bevindt zich het graf van de heiligen. In de bovenkerk bevindt zich de beroemde cyclus van Giotto over het leven van Franciscus. We bezoeken tevens de Dom van S.Rufino met fraaie façade met drie portalen met romaans beeldhouwwerk en de kerk van S.Chiara met het graf van de heilige Clara en prachtig roosvenster. We wandelen door de aangename middeleeuwse steegjes. We rijden verder naar Rome. Onderbrenging in hotel in omgeving van de stad, diner en overnachting.

9e dag: Vaticaan - vertrek
Na het ontbijt, sluiten we de reis af met een geleid bezoek aan de prachtige S.Pieterbasiliek-en plein. Volgens uur vertrek, transfer naar luchthaven van Rome en vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG