Rondreis Campania - Puglia

Rondreis Campania - Puglia
BKLA08
Busreizen
9Dagen
Klassieke rondreizen

1e dag: Sorrento
Aankomst in de streek van Sorrento, onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

2e dag: Napels - Pompei  (107 km)
Ontbijt in hotel en vertrek naar Napels. Met plaatselijke gids bezichtiging van het monumentaal Napels : Piazza Municipio met links het kasteel Maschio Angioino, het Bastion van Anjou (bezoek buitenkant) gebouwd onder Karel I van Anjou,  het Koninklijk Paleis op het monumentaal plein Piazza Plebiscito met er tegenover de kerk van S.Francesco di Paola, het prachtige San Carlo Theater en de Galleria Umberto I, een passage van ijzer en glas, gebouwd naar het voorbeeld van de Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan en symbool van het Napolitaanse Belle Epoque. Vrij middagmaal. We rijden verder naar Pompei voor een bezoek aan de opgravingen van de oude romeinse stad die volledig werd bedolven onder een regen van puimsteen en bedekt onder een dikke laag lava bij een uitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79. We krijgen een goede indruk van het dagelijks oud romeinse leven. Terugkeer naar het hotel voor het diner en overnachting.

3e dag: Matera - Taranto (335 km)
Na het ontbijt, vertrek. We verlaten Campania en rijden richting regio Basilicata om een bezoek te brengen aan het door de UNESCO beschermt Matera. Deze stad is vooral bekend vanwege de "sassi" een uiterst charmante wijk die bestaat uit huizen die deels uit de bergen uitgehouwen zijn. In het centrum van de Sassi staat op het hoogste punt de kathedraal uit 1230. Naast deze kerk tellen de Sassi maar liefst 155 grotkerken. Vanaf het plein bij de kerk San Agostino heeft men het mooiste uitzicht over de Sassi. Vrij middagmaal. Voortzetting naar Taranto, stad van Griekse oorsprong. We bezoeken de kathedraal van San Cataldo en het Nationaal Museum met één van de belangrijkste archeologische collecties van de Magna Grecia. Onderbrenging in hotel in de omgeving van de stad, dinner en overnachting.

4e dag: Lecce - Brindisi (247 km)
Na het ontbijt vertrekken we naar de Barokstad Lecce, soms ook wel eens het Firenze van het Zuiden genoemd. Het centrum van de stad ligt omheen het San Oronzoplein, met het standbeeld van San Oronzo, de beschermheilige van de stad. Een groot deel van het plein bestaat uit ruines van een Romeins theater. Parel van de stad is de Piazza del Duomo, één van de mooiste pleinen van Zuid-Italie, met een harmonisch geheel van huizen in typische barokstijl met als hoogtepunt de basiliek S.Croce(het Heilige Kruis). Vrij middagmaal. We rijden verder naar Brindisi, belangrijke militaire en commerciele havenstad, ook de Poort naar het Oosten genoemd. Tijdens de stadsrondrit bewonderen we de laatste kolonnen van de Via Appia, de Dom en het Kasteel van Frederik II, vandaag zetel van de militaire zeemacht. We dinneren en overnachten in een hotel in de omgeving van Bari.

5e dag: Bari - Conversano (90 km)
Na het ontbijt bezoeken we met de gids de stad Bari, hoofdstad van de regio Puglia : de oude stad met zijn talrijke smalle en kronkelende straatjes en monumenten zoals de Basiliek van S.Nicola,de kathedraal van San Sabino en het Castello Svevo(het Normandisch Zwabisch kasteel). Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we de middeleeuwse stad Conversano , met de kathedraal, de kerk van San Cosmo en Damiano en het kasteel van Normandische oorsprong. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

6e dag: Castel del Monte-Barletta-Trani (135 km)
Vertrek na het ontbijt naar Castel del Monte voor een bezoek aan de meest indrukwekkende achthoekige burcht van Frederik II, gebouwd op één van de hoogste toppen van de Murge gebergte in Puglia. Vrij middagmaal. We rijden verder naar Barletta en Trani. In Barletta zijn de Kolos (reuzegroot standbeeld),het kasteel en de kathedraal de belangrijkste bezienswaardigheden. Vervolgens bezoeken we nog het stadje Trani met zijn prchtige Romaanse kathedraal.
Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

7e dag: Grotten van Castellana - Alberobello - Locorotondo - Ostuni (194 km)
Na het ontbijt vertrek naar Castellana- Hier bezoeken we de sensationele druipsteengrotten van Castellana van meer dan 2 km lang en ontstaan door prehistorische onderaardse rivieren die de prachtige formaties van stalagmieten en stalactieten hebben achtergelaten. We rijden verder naar het pittoreske plaatsje Alberobello, de stad van de "trulli", de witgekalkte kegelvormige huisjes met stenen puntdak die deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoed. Vrij middagmaal. Daarna bezoeken we nog het cirkelvormig stadje Locorotondo met zijn witte huisjes en het aangenaam stadje Ostuni dat zich uitstrekt over verschillende heuvels met zijn witte steegjes en oude Aragonese wallen. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

8e dag: Caserta - Chianciano Terme (600 km)
Na het ontbijt, verlaten we de regio Puglia en rijden we richting Caserta. Bij aankomst geleid bezoek aan het koninklijk paleis, gebouwd in opdracht van koning Karel III van Bourbon, en ontworpen door de nederlandse architect Luigi vanvitelli. Karel III liet zich inspireren door het Paleis en de uinen van Versailles (het Versailles van Napels) Het gebouw bestaat uit 5 verdiepingen met 1200 kamers en 1790 ramen. Het park, gelegen aan de achterkant van het paleis, loopt in een strook van 3 km naar een waterval in de verte, met onderweg afwisselend beeldengroepen en fonteinen.  Bij de waterval bevindt zich een mooie engelse tuin. Vrij middagmaal. We rijden verder naar Chianciano terme. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

9e dag: Vertrek
Na het ontbijt, vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG