De italiaanse tradities

De italiaanse tradities
BGOUR1
Busreizen
5Dagen
Gourmet Italie

1e dag: Salsomaggiore Terme
Aankomst in de namiddag in de regio van Emilia Romagna. Onderbrenging in het hotel te Salsomaggiore, avondmaal en overnachting.

2e dag: Brescello, Parma en zijn ham - 120 km
Na het ontbijt vertrek naarhet klein stadje Brescello, waar al de bekende films werden gemaakt van Don Camillo en Peppone naar de beroemde boeken van Giovanni Guareschi met de Franse acteur Fernadel als de rosse en koppige parochiepriester Don Camillo, en de rode burgemeester Peppino, gespeeld door Gino Cervi. We bezoeken het kleine museum. We rijden verder naar Parma de stad van de Renaissance schilders Correggio en Parmagianino. Wat de Medici's waren voor Firenze was de familie Farnese voor Parma. Met hun geld trokken zij vele kunstenaars aan die bijdroegen aan de verfraaiing van de stad. Bovendien was het tevens de stad van de muziek : de componist Verdi, de dirigent Toscanini en de violist Paganini hebben allen in Parma vertoefd. Het 15e eeuwse theater Farnese, het grootste uit zijn tijd, werd door een leerling van Palladio geheel uit hout opgetrokken. We bezoeken de Dom in Romaans-Lombardische stijl met een gotische campanile. Op de koepel vindt men mooie fresco's van Correggio. Ernaast staat het achthoekige Baptisterium gedecoreerd met witte e roze marmer. Achter de kathedraal staat de renaissancekerk van San Giovanni Evangelista met barokgevel en schitterende koepelfrescos. Verder zien we nog het S.Paulusklooster met de « camera di S.Paolo » waarvan de gewelven beschilderd werden met mythologische thema's door Correggio, Vrij middagmaal.  Parma is tevens de stad van de beroemdste hammen de proosciutto di Parma. . Bezoek aan een hamfabriek en degustatie. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

3e dag: Modena, parmesan en Aceto Balsamico - 180 km
Na het ontbijt, bezoek aan een kaasfabriek en degustatie van de gekende Parmigiano Reggiano. Na de degustatie, vertrek naar Modena wereldbekend als centrum van de auto-industrie en geboortestad van Luciano Pavarotti, maar ook voor zijn gastronomische producten zoals tortellini, de Lambrusco-wijn en de Aceto Balsamico. Geleide wandeling door het historisch centrum door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed van de Mensheid. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoek aan een landgoed waar men de beroemde Aceto Balsamico produceert.Deze aromatische azijn wordt van trebbianodruiven gemaakt, die groeien in de omgeving van Modena. De Balsamicoazijn die de naam Aceto balsamico tradizionale verdient, moet minstens twaalf jaar oud zijn, maar sommige zijn meer dan honderd jaar oud. De druiven worden zo laat mogelijk geplukt zodat ze optimaal van de zon kunnen profiteren. De ingedikte most van deze druiven laat men in houten vaten rijpen. De vaten geven bijzondere smaaknuances aan de azijn. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

4e dag: Bologne - Marinello - 275 km
Na het ontbijt, vertrek naar Bologne, hoofdstad van de regio en één van de rijkste steden van Italie, vandaar ook de benaming van de stad als «grassa» (welvarend). Kenmerend van de stad zijn de in rode baksteen twintig km lange overdekte zuilengalerijen die de straten afboorden (men loopt in de schaduw bij warm weer en men blijft droog bij regen). Het historische centrum heeft een goed bewaard middeleeuws uitzicht met nog talrijke middeleeuwse torens zoals de Torre degli Asinelli (1109). Het hart van de stad is de Piazza Maggiore met Palazzo Podesta, het Palazzo Re Enzo(middeleeuwse gevangenis) en de gotische basiliek van San Petronio, de Piazza del Nettuno met een mooie fontein van de Vlaamse beeldhouwer Jan van Bologna. Wat verder ligt het kerkcomplex van Santo Stefano, de basiliek van San Domenico en de Basiliek van S.Francesco. Vrij middagmaal. In de namiddag vertrek naar het dorp Maranello, waar de Ferrari fabriek gevestigd is. Bezoek aan Ferrari museum,gewijd aan de Ferrari..Men vindt er niet alleen auto's, maar ook prijzen die men ooit gewonnen heeft, foto's en historische objecten in relatie tot racen. Men ziet vernieuwingen welke hebben geleid om van race auto's gewone auto's te maken. Inhet museum krijgt men een goede indruk van de diverse modellen van vroeger tot nu. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

5e dag: vertrek
Na het ontbijt, vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG