Florence, Rome en Baai van Sorrento

Florence, Rome en Baai van Sorrento
BKLA15
Busreizen
7Dagen
Klassieke rondreizen

1e dag: omgeving Viareggio
Aankomst in de omgeving van Viareggio op de Versiliekust. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

2e dag: Firenze - Rome
Na het ontbijt, vertrek naar Firenze. Met lokale gids bezichtigen we de kathedraal met de Brunelleschi koepel, de Campanile van Giotto, het Baptisterium beroemd om zijn prachtige bronzen deuren. Vervolgens Piazza della Signoria, het kloppend hart van de stad, met talrijke standbeelden die van het plein een waar openluchtmuseum maken, het Palazzo Vecchio (buitenkant) en de Loggia dei Lanzi, gevolgd door een wandeling naar de Ponte Vecchio (de oude brug) volgebouwd met winkeltjes van juweliers en goudsmeden. Ieder jaar op 1 januari, als er genoeg water in de Arno staat, wordt er vanaf de brug een Nieuwjaarsduik gemaakt. Vrij middagmaal. In de vroege namiddag vertrek richting Rome. Onderbrenging in hotel omgeving Rome, diner en overnachting.

 

3e dag: Barok en Antiek Rome
Ontbijt in hotel. In de voormiddag bezoeken we het Barok Rome met Via del Tritone, Piazza Barberini, het Pantheon, Piazza Navona, de beroemde Trevi-fontein één van de grootste fonteinen van Rome. Het water in de grote bassin beneden aan de fontein vertegenwoordigt de zee. Volgens een legende komt men terug naar Rome indien men een munt over je schouder in het water gooit. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we het Antiek Rome met het Colosseum ook wel het Flavisch amfitheater genoemd, het Forum Romanum het religieus, politiek en commerciele centrum van het Antiek Rome, het Forum Imperiale, de Boog van Constantijn, enz. Terugkeer naar het hotel voor het diner en overnachting.

 

4e dag: Napels - Sorrento
Na het ontbijt vertrekken we richting Napels. Bij aankomst vrij middagmaal. Samen met de gids wandeling door het monumentaal centrum met de Piazza Municipio met aan de zuidkant het Castel Nuovo, gebouwd op opdracht van  koning Karel I van Anjou in de tweede helft van de 13e eeuw. Het meest dat opvalt aan het kasteel zijn de massieve torens. In de prachtige baronnenzaal is een indrukwekkend gewelf in de vorm van een ster te zien. Verder wandelen we langs de kerk van S.Francesco di Paola gebouwd naar het model van het Pantheon te Rome, het Koninklijk Paleis op de prachtige Piazza Plebiscito, het San Carlo Theater, het oudste theater in Italie,  de Galleria Umberto I, gebouwd volgens deze van Milaan. We rijden verder naar de Baai van Sorrento. Onderbrenging in hotel diner en overnachting.

 

5e dag: Capri
Na het ontbijt, excursie naar het veelbezongen bloemeneiland Capri. Met kleine busjes rijden we naar het haventje van Sorrento en met een snelboot bereiken we het eiland. Samen met de gids rijden we met minibusjes naar het hoger gelegen dorpje Anacapri waar we de mooie Villa S.Michele van de Zweedse schrijver Axel Munthe bezoeken. Vanaf de tuin heeft men een adembenemend uitzicht over het eiland. Vrij middagmaal- Na de middag bezoeken we het stadje Capri en vanaf het pittoresk "Piazzetta" wandelen we tot aan de Augustus tuinen vanwaar men een prachtig uitzicht heeft over de beroemde Faraglioni rotsen. Vrije tijd ter beschikking voor individueel bezoek, een bootvaart rond het eiland of een bezoek aan de beroemde Blauwe Grot. In de namiddag terugkeer naar Sorrento, transfer naar het hotel, diner en overnachting.

 

6e dag: Amalfi* - Pompei
Na het ontbijt, vertrek naar de spectaculaire Amalfikust, één van de mooiste kusten in Italie. Onderweg genieten we van de prachtige vergezichten. Kleine fotohalte boven het mondaine dorpje Positano gelegen tegen een helling met zijn kubusvormige huisjes tot aan de zee. We rijden verder naar Amalfi,de grootste plaats en die de naam geeft aan deze wondermooie kust. Amalfi was eens één van de vier grote zeerepublieken samen met Venetie, Genua en Pisa. We bezoeken de fraaie kerk van S.Andrea met een prachtige bronzen deur uit de 11e eeuw, en met het kleine kloostertje Paradiso, begraafplaats van de rijke Amalfitaanse families. Vrij middagmaal. We rijden verder naar Pompei. Met de gids bezoeken we de opgravingen van deze oude Romeinse stad die volledig werd bedolven onder vulkanisch gesteente en as bij een uitbarsting van vulkaan Vesuvius in 79 na Chr. Lopend door de straatjes van Pompei, gaat u terug in de tijd. Stapstenen om de straat over te steken, de parrarrelle uithollingen in de straatstenen veroorzaakt door karresporen, in elk huis ziet men welke ambacht werd uitgevoerd, bv maalstenen en bakovens duiden de bakkerij aan. Men krijgt een duidelijk beeld van hoe de mensen in die tijd leefden. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

 

7e dag: Orvieto
Na het ontbijt, vertrek naar Orvieto. Vrij middagmaal en vrij bezoek aan de prachtige Dom.

 

 

De prijzen voor de tussenovernachtingen op heen- en terugreis zullen wij u op aanvraag voorstellen naargelang de plaats van vertrek.

 

 

* busverkeer is verboden op de Amalfikust met bussen van 12 meter. Men moet dus een bus voorzien van max 10 meter met capaciteit van max 39 personen. Voor groepen van meer dan 39 personen moet men 2 bussen voorzien.

 


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG