De magische Italiaanse Meren

De magische Italiaanse Meren
BVER01
Busreizen
7Dagen
Verblijfs-ontdekkingsreizen

1e dag:  Maggiore Meer
Aankomst in de namiddag aan het Maggiore Meer, een langgerekt "romantisch" meer gelegen tussen 2 bergwanden vol begroeid met tropische planten en palmbomen.Het klimaat rond het meer is zeer zacht en aangenaam. De grote contrasten in het landschap zijn fascinerend met op de oostelijke oever een relatief wild landschap en op de westelijke oever talrijke adellijke villa's en paleizen. Bekende en verrukkelijke plaatsen langs het meer zijn Cannobio, Verbania en Stresa. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

2e dag: Borromese eilanden
Na het ontbijt vertrek met de boot vanuit Stresa voor een fantastisch dagexcursie naar de Borromese eilanden : Isola Bella met zijn prachtig Borromees paleis en zijn 10 schitterende tuinterrassen, die trapsgewijs afdalen naar het meer met beelden,fonteinen en planten. De luxueuse zalen van het Paleis zijn rijk aan kunststukken, meubels en verzamelingen van vlaamse wandtapijten. Isola Madre het tweede eiland met zijn prachtige engelse tuinen en het kleinere eiland Isola dei Pescatori met zijn rustig vissersdorpje en bijzondere huizen met lange balkons, een mooie promenade langs het meer en talrijke kleine visrestaurants. Middagmaal in typische restaurant.  De namiddag terugkeer naar Stresa- Tijd vrij ter beschikking om Stresa te verkennen. Diner en overnachting.

3e dag: het Orta Meer - S. Caterina del Sasso
Na het ontbijt rijden we naar het pittoreske Lago d'Orta, het Meer van Orta, met het schilderachtig stadje Orta, gelegen aan de voet van de Sacro Monte, gewijd aan S. Franciscus. Het antiek karakter van de huizen en smalle straatjes is tot vandaag bewaard gebleven. Met de boot kan men het kleine einland San Giulio bereiken waar men de Romaanse basiliek kan bezoeken met frescoschilderingen uit verschillende eeuwen, een 12e eeuwse ambo en verschillende meesterwerken. In de omgeving van Orta kan men eventueel een wijnkelder bezoeken en de verschillende wijnsoorten of grappa proeven. Vrij middagmaal. In de namiddag genieten we vanuit Stresa van een mooie boottocht naar het spectaculaire kloostercomplex van S.Caterina del Sasso gelegen bij Reno. Het gebouw werd in een verticale rots gebouwd  en zijn schoonheid is uniek. Het verhaal gaat dat hier in de 12e eeuw een schipbreukeling die men uit het water getrokken had een kluiskerk had opgericht. Later werd dit een Dominicanenklooster. In de daaropvolgende jaren werd het klooster steeds meer uitgebreid tot dat er ten slotte drie verdere kerken waren ontstaan. De binnenruimtes beschikken over mooie fresco's, gedeeltelijk uit de 14e eeuw en talrijke waardevolle schilderijen en standbeelden. Diner en overnachting in hotel.

4e dag: het Meer van Lugano - Como
Na het ontbijt vertrek naar Lugano, de belangrijkste stad aan het Meer van Lugano. De stad heeft een lange toeristische geschiedenis en biedt dan ook talrijke bezienswaardigheden: de kathedraal van San Lorenzo met zijn schitterende voorgevel met drie ingangen die met hun vorm de typische italiaanse architectuur vertegenwoordigen, de kleine kerk Maria Lugano degli Angioli bekend van wege het prachtige 15e eeuwse schilderpanorama, het Parco Civico, het schitterend stadspark gelegen aan het meer waar zich tevens het Convention Center, het Palazzo dei Congressi, het Villa Ciani Art Museum en het casino bevinden. We rijden verder richting Como Meer. Vrij middagmaal. Onderbrenging in hotel in de omgeving van het Comomeer, diner en overnachting.

5e dag: Milaan
Na het ontbijt vertrekken we voor een ganse dag excursie naar Milaan, hoofdstad van Lombardije en tweede belangrijkste stad in Italie na Rome, en vooral bekend als modehoofdstad, en dus een populaire bestemming om te shoppen. Maar ook cultureel is er te Milaan veel te ontdekken : de reusachtige kathedraal Santa Maria Nascente, één van de grootste gotische kerken ter wereld en Piazza Duomo  het beroemste plein van de stad, de kerk van S.Maria delle Grazie met "Het Laatste Avondmaal" van Leonardo Da Vinci, de Pinacoteca di Brera, het topmuseum van Milaan die de grootste collectie van italiaanse schilderijen bevat, het Castello Sforzesco waar talrijke stadmusea zijn ondergebracht, omringd door een groot park, de Galleria  Vittorio Umberto II een 19e eeuwse galerij met glazen dak en een mooie koepel op het centrale plein met talrijke esclusieve boetieks, het Theater La Scala, wellicht één van de bekende theaters in Italie. Vrij middagmaal. De namiddag is vrij ter beschikking voor shopping, individueel bezoek. Terugkeer naar het hotel voor het diner en overnachting.

6e dag: het Como Meer
Na het ontbijt vertrek naar Tremezzo voor een bezoek aan Villa Carlotta, één van de bekendste villa's aan het Comomeer vanwege de opmerkelijke terrasvormige tuinen.  Deze tuinen hebben vooral hun grote internationale bekendheid gekregen door de meer dan 150 verschillende rodondendrons en azalea's die in het voorjaar één bloemenzee laten zien.  Vervolgens nemen we de boot naar Bellagio pittoresk stadje met zijn pastelkleurige huizen en de 11e eeuwse kerk van San Giacomo. Vrij middagmaal. We bezoeken verder Villa Melzi. Ook deze Villa kan zich beroemen op een unieke ligging en zijn tuinen strekken zich uit tot aan de oevers van het meer. Zij hebben het aanzicht van een engelse landschapstuin met een interessante collectie oude bomen en een indrukwekkende platanendreef. Er is tevens een kleine maar mooie Japanse tuin te zien. Hier logeerde belangrijke personen zoals Napoleon en de princes van Savona. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

7e dag: Vertrek
Na het ontbijt, vertrek


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG