Sicilie, een groot openluchtmuseum

Sicilie, een groot openluchtmuseum
BKLA06
Busreizen
9Dagen
Klassieke rondreizen

1e dag: Omgeving Viareggio
Aankomst in de streek van Viareggio. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

2e dag: Orvieto - Napels - Palermo (586 km)

Na het ontbijt vertrek en langs de Autostrada del Sole naar het mooi gelegen oud-etruskisch stadje Orvieto. Gelegen op een hoog rotsplateau in een golvende vallei behoort dit stadje tot één van de mooist gelegen steden van Italie. Tijd ter beschikking voor een bezoek aan het pronkstuk van de stad, de Duomo, een magnifiek voorbeeld van italiaanse gotiek.  We rijden verder naar Napels en om ca. 20.00 uur inscheping voor Palermo. Overnachting aan boord.

3e dag: Cefalù-Tindari-Messina-Taormina  (281 km)

Om ca. 07.00 uur aankomst te Palermo. Vertrek naar het schilderachtig gelegen stadje Cefalù, vooral bekend als vissersplaats. We bezoeken de Normandische kathedraal. Het interieur heeft de basiliekvorm en zestien zuilen, met verschillende kapitelen, verdelen het in drie schepen. We rijden verder naar Tindari waar we de archeologische site bezoeken die voornamelijk bestaat uit indrukwekkende stadswallen, het Grieks theather en de grote bedevaartskerk met de Zwarte Madonna. Vrij middagmaal. Voortzetting richting Messina. Deze stad onderging talrijke verwoestingen door aardbevingen. Het is nu een levendige stad Heel interessant is zijn Dom met astronomisch uurwerk. We rijden verder naar de omgeving van Taormina. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

4e dag: Etna - Taormina (60 km)
'S morgens na het ontbijt bezoeken we de Etna, met zijn 3.300 m. de hoogste berg op Sicilie en de grootste nog actieve vulkaan in Europa.  Via talrijke kleine dorpjes bereiken we Nicolosi op 1.900 m aan de Silvestri kraters. Wandeling langs de kraters. Men kan eventueel nog per jeep een hoogte bereiken van 2,900 meter tot de centrale krater.  Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we met lokale gids het schilderachtig stadje Taormina, de parel van de Ionische Zee, met het Grieks-Romeins Theater, de Corso Umberto, het Palazzo Corvaia. In het oude centrum is het heerlijk wandelen langs de talrijke bars en pittoreske winkeltjes. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

5e dag: Catania-Siracusa-Agrigento ( 336 km)

We vertrekken na het ontbijt naar Catania, stad gelegen aan de voet van de Etna die meermaals werd verwoest door aardbevingen en uitbarstingen van de vulkaan Deze stad herbergt één van de adembenemendste stadcentra van Italie met prachtige gebouwen in barokstijl. Vlak bij de kathedraal van S.Sgata op het plein vindt men het symbool van Catania, de olifantenbron. Na het vrij middagmaal rijden we verder naar Siracusa, de geboortestad van Archimedes.We bezoeken
het archeologisch park met het Grieks Theater en het Romeins amphitheater, het graf van Archimedes. Het historisch centrum van Siracusa, op het eilandje Ortigia omvat o.a. de oude kathedraal en de Aretusa-fontein. We rijden verder naar Agrigento. Bij aankomst onderbrenging in het hotel,diner en overnachting.

6e dag: Agrigento - Palermo (126 km)
Na het ontbijt bezoeken we de Tempelvallei waar nog enkele tempels bewaard zijn gebleven en op de Unesco-werelderfgoedlijst zijn opgenomen : de tempel van Hercules, de tempel van Concordia, de tempel van de Olympische Zeus die tot de grootste bouwwerken van de Dorische architectuur behoorde.Vrij middagmaal. We rijden verder naar Palermo. Onderbrenging in hotel in de omgeving van de stad, diner en overnachting.

7e dag: Palermo - Monreale - Napels  (30 km)
Na het ontbijt bezoeken we Palermo, de hoofdstad van het eiland. Deze levendige stad heeft een belangrijk aantal toeristische bezienswaardigheden : de kathedraal , het Noormannenpaleis thans zetel van het Siciliaans parlement en de beroemde Cappella Palatina, in zuiver Normandische stijl. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we naar Monreale waar we de indrukwekkende kathedraal bezoeken met talrijke prachtige mozaieken en een kloostergang met niet minder dan 228 fijn gesculpteerde zuilen. Voortzetting naar de haven van Palermo en rond 20.00 uur inscheping naar Napels. Overnachting aan boord.

8e dag: Orvieto - omgeving Viareggio (586 km)
Aankomst te Napels om ca. 07.00 uur. Vertrek naar de regio Toscane. Onderweg halte te Orvieto voor vrij middagmaal. In de namiddag aankomst in de omgeving van Viareggio. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

9e dag: Vertrek

Na het ontbijt, vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG