Apulie, de hak van de laars

Apulie, de hak van de laars
BKLA16
Bus
8Dagen
Klassieke rondreizen

1e dag: Bari
Aankomst te Bari, onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

2e dag: Castel del Monte-Barletta-Trani (135 km)
Vertrek na het ontbijt naar Castel del Monte voor een bezoek aan de meest indrukwekkende achthoekige burcht van Frederik II, gebouwd op één van de hoogste toppen van de Murge gebergte in Puglia. Vrij middagmaal. We rijden verder naar Barletta en Trani. In Barletta zijn de Kolos (reuzegroot standbeeld),het kasteel en de kathedraal de belangrijkste bezienswaardigheden. Vervolgens bezoeken we nog het stadje Trani met zijn prachtige Romaanse kathedraal. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

3e dag: Castellana grotten - Alberobello - Locorotondo - Ostuni (194 km) 
Na het ontbijt vertrek naar Castellana- Hier bezoeken we de sensationele druipsteengrotten van Castellana van meer dan 2 km lang en ontstaan door prehistorische onderaardse rivieren die de prachtige formaties van stalagmieten en stalactieten hebben achtergelaten. We rijden verder naar het pittoreske plaatsje Alberobello, de stad van de "trulli", de witgekalkte kegelvormige huisjes met stenen puntdak die deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoed. Vrij middagmaal. Daarna bezoeken we nog het cirkelvormig stadje Locorotondo met zijn witte huisjes en het aangenaam stadje Ostuni dat zich uitstrekt over verschillende heuvels met zijn witte steegjes en oude Aragonese wallen. We houden nog een halte te Ostuni, "la città Bianca"(de witte stad) één van de mooiste en typische stadjes van zuid-Italie. Wandeling door het historisch centrum met een wirwar aan witte steegjes en huizen. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

4e dag: Taranto - Grottaglie (226 km)
Na het ontbijt vertrekken we naar Taranto, stad van Griekse oorsprong. We bezoeken de kathedraal van San Cataldo en het Nationaal Museum met één van de belangrijkste archeologische collecties van de Magna Grecia. Vrij middagmaal. We rijden nog verder langs Grottaglie, een belangrijk wijncentrum maar vooral bekend om de artisanale reproductie van Griekse vasen. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

5e dag: Lecce - Galatina (359 km)
Na het ontbijt, vertrek naar Lecce, hoofdplaats van het schiereiland van Salento en zonder twijfel de hoofdstad van de zuid-italiaanse barok. Het centrum van de oude stad ligt aan Piazza S.Oronzo met het standbeeld van S.Oronzo, de patroonheilige van de stad, opgericht op de kolom die het eindpunt van de Romeinse Via Appia was en uitgeleend door Brindisi. Een groot deel van het plein bestaat uit de ruines van een Romeins theater. Eén van de mooiste plekken van de stad is de Piazza del Duomo, een harmonisch geheel van huizen en van de Basiliek Santa Croce in de typische Lecce-barokstijl. Vrij middagmaal. Voortzetting naar het stadje Galatina waar we de kathedraal S.Caterina d'Alessandria bezoeken, één van de mooiste kerken van de Salento, met schitterende gotische fresco,s en de kerk van S.Pietro en Paolo met prachtige fresco's op het plafond. Aangename wandeling door het historisch centrum. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

6e dag: Matera - Altamura - Gravina (153 km)
Na het ontbijt, vertrek richting regio Basilicata om een bezoek te brengen aan het door de UNESCO beschermt Matera. Deze stad is vooral bekend vanwege de "sassi" een uiterst charmante wijk die bestaat uit huizen die deels uit de bergen uitgehouwen zijn. In het centrum van de Sassi staat op het hoogste punt de kathedraal uit 1230. Naast deze kerk tellen de Sassi maar liefst 155 grotkerken. Vanaf het plein bij de kerk San Agostino heeft men het mooiste uitzicht over de Sassi.  Vrij middagmaal. We rijden verder naar Altamura, ook wel de Leonessa di Puglia (de Leeuwin van Apulie) genoemd. Het is de grootste stad in de streek van de Murgia, een hoogland op de grens van de regio's Apulie en Basilicata. We bezoeken de 13e eeuwse kathedraal in romaans-gotische stijl met rijk bewerkt portaal. Verder bezoeken we nog het stadje Gravina di Puglia, gelegen op de rand van de diepe Gravina-ravijn, een juweel van een erosiedal en een stad rijk aan prachtige monumenten zoals de Byzantijnse grotkerk S.Michele, de kathedraal met zijn fraaie koorbanken, het klooster van S.Sebastiano met een kloostergang uit de dertiende eeuw met kapitelen met fraaie dier-en plantenmotieven. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

7e dag: Bari - Mola di Bari - Conversano (84 km)
Na het ontbijt bezoeken we met de gids de stad Bari, hoofdstad van de regio Puglia: de oude stad met zijn talrijke smalle en kronkelende straatjes en monumenten zoals de Basiliek van S.Nicola,de kathedraal van San Sabino en het Castello Svevo(het Normandisch Zwabisch kasteel). Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we de middeleeuwse stad Conversano , met de kathedraal, de kerk van San Cosmo en Damiano en het kasteel van Normandische  orsprong. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

8e dag: vertrek
Na het ontbijt, vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG