Rome en Florence

Rome en Florence
BKOR05
Busreizen
4Dagen
Korte reizen

1e dag: Antiek Rome
Aankomst te Rome en vrij middagmaal. Geleid bezoek aan het Antiek Rome: het Colosseum, ook wel het Flavisch amphitheater genoemd, het Forum Romano, eens het religieus, politiek en commercieel centrum van de stad, de Fori Imperiali, gebouwd onder de keizers Cesar, Augustus, Traiano, Nerva en Vespasianus, de Boog van Constantijn, gebouwd als herinnering aan de overwinning van Constantijn op Maximus. Na het bezoek transfer naar het hotel in de omgeving van Rome, onderbrenging, avondmaal en overnachting.

2e dag: Vatikaan - Barok Rome
Na het ontbijt, geleid bezoek aan de vaticaanse musea: de pinacotheek met het meest werken van italiaanse meesters van Giotto tot Rafaël, de Kamers van Rafaël geschilderd onder Paus Julius II; de Borgia appartementen gedecoreerd met fresco's van Pinturicchio; en de beroemste attractie de Sikstijnse Kapel met op de muur achter het altaar het magnifieke kunstwerk het Laatste Oordeel van Michelangelo. We bezoeken verder de St.Pieterbasiliek die een tweeduizendjarige geschiedenis vertelt over de Pausen van Rome. Vrij middagmaal. In de namiddag geleid bezoek aan het Barok Rome: via del Tritone, Piazza Barberini, het Pantheon, Piazza Navona, die de vorm heeft bewaard van het vroegere Stadion van Domitianus, de beroemde Trevi fontein, prachtig barok monument. Volgens een legende komt men terug naar Rome indien men twee munten in het water gooit, één om zeker te zijn van een terugkeer naar Rome en één om een wens te vervullen. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

3e dag: Firenze - omgeving Viareggio of Montecatini
Na het ontbijt vertrek naar Florence. Bij aankomst vrij middagmaal. Ontmoeting met de gids en bezoek aan de stad: de kathedraal met de koepel van Brunelleschi; de Campanile van Giotto en het Baptisterium, wereldbekend om zijn prachtige bronzen deuren. Verder het politieke centrum met de Piazza della Signoria, met zijn talrijke standbeelden die van het plein een waar openlucht museum maken; het Palazzo Vecchio (buitenkant), en de Loggia dei Lanzi; vervolgens wandeling naar de bekende Ponte Vecchio, volgebouwd met winkeltjes van juweliers en goudsmeden. Na het bezoek voortzetting naar de omgeving van Viareggio. Onderbrenging in het hotel, avondmaal en overnachting.

4e dag: vertrek
Na het ontbijt, vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG