Rondreis Sicilie

Rondreis Sicilie
BKLA10
Busreizen
9Dagen
Klassieke rondreizen

1e dag: Omgeving Viareggio
Aankomst in de omgeving van Viareggio. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

2e dag: Orvieto-omgeving Sorrento (620 km)
Na het ontbijt vertrek naar het mooi gelegen oud-etruskisch stadje Orvieto. Vrij middagmaal en tijd ter beschikking voor een bezoek aan de prachtige kathedraal, een magnifiek voorbeeld van de italiaanse gotiek. Voortzetting naar de omgeving van Sorrento. Bij aankomst, onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

3e dag: Omgeving Sorrento - Sicilie  (551 km)
Na het ontbijt, vertrek richting Sicilie. Dit eiland is het grootste in de Middellandse Zee met een rijke geschiedenis vam 3.000 jaar en met talrijke overblijfselen uit de oudheid. Eerst waren er de Grieken, verder de Romeinen, de Byzantijnen, de Arabieren, Noormannen, Zwaben en Anjou's en allen lieten er hun sporen na met tempels, theaters, kerken, kloosters, enz. Halte onderweg in Calabria voor een vrij middagmaal. We rijden dan verder naar Villa San Giovanni, nemen de veerboot naar Messina en dan verder naar de omgeving van Taormina. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

4e dag: Siracusa - Catania (241 km)
Na het ontbijt rijden we naar Siracusa, de geboortestad van Archimedes. We bezoeken het archeologisch park met het Grieks Theater en het Romeins amphitheater, het graf van Archimedes, enz. Het historisch centrum van Siracusa op het eilandje Ortigia, omvat o.a. de kathedraal en de Aretusa-fontein. Vrij middagmaal. We rijden verder naar Catania, stad gelegen aan de voet van de Etna en die meermaals werd verwoest door aardbevingen en uitbarstingen van de vulkaan. Deze stad herbergt één van de adembenemenste stadcentra in Italie met prachtige gebouwen in barokstijl. Vlak bij de kathedraal van S.Agata op het plein bevindt zich het symbool van Catania, de olifantenbron. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

5e dag: Piazza Armerina - Agrigento (253 km)
We vertrekken na het ontbijt naar Piazza Armerina in het hart van Sicilie voor een bezoek aan de beroemde Villa Romana del Casale met zijn prachtige mozaieken. Vrij middagmaal. Daarna rijden we verder naar Agrigento. Hier bezoeken we de Tempelvallei waar nog tempels bewaard zijn gebleven en die op de Unesco werelderfgoedlijst zijn opgenomen : de tempel van Hercules, de tempel van Concordia, de tempel van de Olympische Zeus die tot de grootste bouwwerken van de Dorische architectuur behoorde. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

6e dag: Selinunte - Erice - Segesta - Palermo  (316 km)
Na het ontbijt vertrek naar Selinunte met het prachtig gelegen archeologisch park voor een bezoek aan de ruines van acht tempels. Verder bezoeken we het charmant middeleeuws stadje Erice, gebouwd op een heuveltop. Wandeling door de enge straatjes terwijl men kan genieten van schitterende vergezichten. Vrij middagmaal. We rijden dan verder naar Segesta om daar de prachtige Dorische tempel uit de 5 eeuws v.Chr. te bewonderen. Voorzetting naar Palermo. Bij aankomst, onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

7e dag: Palermo-Monreale-Napels (30 km)
Na het ontbijt bezoeken we de stad Palermo, de hoofstad van het eiland. Deze levendige stad heeft een belangrijk aantal bezienswaardigheden : de kathedraal, het Noormannenpaleis, thans zetel van het Siciliaans parlement en de beroemde Cappella Palatina, een prachtig voorbeeld van Arabische kunst. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we de indrukwekkende kathedraal met talrijke prachtige mozaieken en een kloostergang met niet minder dan 228 fijn gesculpteerde zuilen. We rijden naar de haven van Palermo voor inscheping naar Napels. Nacht aan boord.

8e dag: Orvieto - omgeving Viareggio  (586 km)
Aankomst te Napels en vertrek richting Toscane. Halte onderweg omgeving Orvieto voor vrij middagmaal. We komen aan in de omgeving van Viareggio op het einde van de namiddag. Onderbrenging in hotel. Diner en overnachting.

9e dag: Vertrek
Na het ontbijt, vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG