De typische producten van het Sorrentijnse schiereiland

De typische producten van het Sorrentijnse schiereiland
BGOUR2
Busreizen
6Dagen
Gourmet Italie

1e dag: Chianciano Terme
Aankomst in de loop van de namiddag te Chianciano Terme. Onderbrenging in hotel, avondmaal en overnachting.

2e dag: Rome - schiereiland Sorrento (433 km)
Na het ontbijt, vertrek naar Rome. Bij aankomst geleid bezoek van de S.Pieterbasiliek en -plein .De basiliek werd tussen 1506 en 1626 gebouwd in de late renaissance-barokarchitectuur op de plaats vam het vroegere Circus van Nero, waar volgens de overlevering de apostel en eerste Paus Petrus, gekruisigd en begraven werd. Het is een belangrijk bedevaartsoord voor katholieken en geldt als de eerste van de zeven pelgrimskerken van Rome. Bij het exterieur hoort ook het plein voor de basiliek, de Piazza San Pietro(Sint-Pieterplein), dar door Bernini werd ontworpen, evenals de zuilengalerijen die de moederlijke armen van de katholieke kerk symboliseren. Het plein is een ellips, één van de favoriete grondvormen uit de beweeglijke barok. Er staan ook twee fonteinen en een Egyptische obelisk. In de top van de obelisk is volgens de legende een stuk van het kruis aangebracht waaraan Jezus gestorven is. Vrij middagmaal. We rijden verder naar het schiereiland van Sorrento. Dit typisch Zuid-italiaans stadje, van zeer oude, eerst Grieks en vervolgens Romeinse oorsprong, is schilderachtig gelegen in de Baai van Napels, in het verleden reeds regelmatig bezocht door kunstenaars en geletterden.Ondermeer Byron, Goethe en Stendhal kozen de stad als woonplaats wegens het milde klimaat en de romantische schoonheid van het landschap.Onderbrenging in het hotel, avondmaal en overnachting.

3e dag: Sorrento - Amalfikust* (80 km)
Na het ontbijt ontdekken we Sorrento en zijn omgeving. Gelegen boven op een plateau van tufsteen met uitzicht op zee, geeft de stad zijn naam aan het schiereiland als gevolg voor zijn roem en wegens zijn ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de talrijke bezienswaardigheden van de Baai van Napels. We rijden met de autocar door de omliggende heuvens met een halte bij een lokaal kaasfabriekje voor een bezoek en degustatie van de gekende mozzarella. Terugkeer naar Sorrento en vrij middagmaal. In de namiddag rijden we langs de prachtige Amalfikust met zijn talrijke adembenemende vergezichten en langsheen talrijke schilderachtige dorpjes. Halte te Amalfi stadje die de naam geeft aan deze wondermooie kust. Amalfi was eens één van de vier grote zeerepublieken samen met Venetië, Genua en Pisa. We bezoeken de fraaie kerk van S.anrea met een prachtige bronzen deur uit de 11e eeuw en met het kleine kloostertje Paradiso, eens de begraafplaats van rijke Amalfitaanse families. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

4e dag: Pompei - Sorrento (30 km)
Na het ontbijt geleid bezoek aan de antieke stad Pompei. Deze oude Romeinse stad werd in 79 na Chr. volledig bedolven onder vulkanisch gesteente en as bij een uitbarsting van vulkaan Vesuvius. Lopend door de straatjes gaat u terug in de tijd : stapstenen om de straat over te steken, de pararelle uithollingen in de straatstenen veroorzaakt door karresporen, in elk huis ziet men welke ambacht werd uitgevoerd, bv. Maalstenen en bakovens duiden de bakkerij aan. Men krijgt een duidelijk beeld van hoe de mensen in die tijd leefden. Vrij middagmaal. We rijden terug richting Sorrento met onderweg een bezoek aan een citroenen plantage en een olijfmolen (vanaf eind september tot november, mogelijkheid om de productie van olijfolie bij te wonen) Degustatie van de olijfolie en andere typische lokale producten. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

5e dag: Napels - Chianciano (421 km)
Na het ontbijt, vertrek naar Napels. Bij aankomst geleide stadwandeling: de Piazza Municipio met aan de zuidkant de Maschio Angioino(bezoek buitenkant) gebouwd in opdracbt van koning Karel I van Anjou in de tweede helft van de 13e eeuw. Het meest dat opvalt aan het kasteel zijn de massieve torens. Vervolgens Piazza del Plebiscito met de kerk van S.Francesco di Paola gebouwd naar het model van het Pantheon te Rome en het koninklijk Paleis(buitenkant), veder langs het San Carlo Theater, het oudste in Italië en de Galeria Umberto I gebouwd volgens deze van Milaan. Middagmaal op basis van Pizza. In de namiddag rijden we verder naar Chianciano Terme. Onderbrenging in het hotel, avondmaal en overnachting.

6e dag: Vertrek
Na het ontbijt, vertrek.

* busverkeer is verboden op de Amalfikust met bussen van 12 meter. Men moet dus een bus voorzien van max 10 meter met capaciteit van max 39 personen. Voor groepen van meer dan 39 personen moet men 2 bussen voorzien.

De prijzen voor het etappe hotel zullen opgemaakt worden naargelang de plaats van herkomst.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG