Florence en Rome

Florence en Rome
BVER06
Busreizen
8Dagen
Verblijfs-ontdekkingsreizen

1e dag: omgeving Viareggio
Aankomst in de omgeving van Viareggio op de Versiliekust. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

2e dag: Florence (185 km)
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Florence. Ontmoeting met de lokale stadgids. We bezichtigen de kathedraal met de Brunelleschi koepel, de Campanile van Giotto, het Baptisterium wereldberoemd om zijn prachtige bronzen deuren. Vervolgens Piazza della Signoria, het kloppend hart van de stad met talrijke standbeelden die van het plein een waar openluchtmuseum maken, het Palazzo Vecchio(buitenkant) en de Loggia dei Lanzi, gevolgd door een wandeling naar de Ponte Vecchio (de oude brug) volgebouwd met winkeltjes van juweliers en goudsmeden. Ieder jaar op 1 januari, als er genoeg water in de Arno staat,wordt er vanaf de brug een Nieuwjaarsduik gemaakt. Vrij middagmaal. In de namiddag wordt de bezichtiging voortgezet met een bezoek aan de prachtige Tuinen van Boboli bij het Palazzo Pitti. Het is een typisch italiaanse tuin met veel cypressen, fonteinen, kunstmatige grotten, talrijke kunstwerken zoals de Grotta Grande, beeldhouwwerken, een amfitheater, een koffiehuis en vijvers zoals de mooie Neptunusvijver uit de 16e eeuw. Vanuit de tuinen heeft men een prachtig uitzicht over de toscaanse heuvels en de rest van Florence. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

3e dag: Vinci en de Villa's van de Medici (150 km)
Na het ontbijt vertrek naar Vinci, gelegen op ca. 38 km van Firenze en geboortestad van Leonardo da Vinci die daar leefde van 1452 tot 1519. In het centrum van het stadje is een 13e eeuws kasteel dat werd gerestaureerd en  omgebouwd in een museum over deze beroemde kunstenaar.  In het museum vind je talrijke houten modellen van tekeningen en uitvindingen die hij heeft gemaakt en bedacht. Na het bezoek aan het museum vrij middagmaal. We rijden dan verder en bezoeken we de Villa's van de Medici : Villa Castello met zijn prachtige tuin met fonteinen en beelden, Villa Petraia, oud kasteel omgebouwd in Villa met een opmerkelijke fontein met bronzen Venus. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

4e dag: Orvieto - Roma (360 km)
Na het ontbijt vertrek naar Orvieto. We bezoeken eerst de prachtige kathedraal, een triomf van de Italiaanse gotiek. het opvallendst is haar gevel met felgekleurde en gouden mozaieken. In de Dom bevindt zich de San Brizio Kapel met fresco's van de kunstenaar Luca Signorelli. In het laagste punt van Orvieto bevindt zich de beruchte Waterput van S.Patrizio. Er zijn tevens verschillende musea zoals het Museo archeologico Nazionale en het Museo Claudio Faina rijk aan voorwerpen uit de Etruskische periode. Verder zien we het prachtige Palzzo del Popolo, versierd met bogen, ramen en ghibellijnse kantelen. Na het vrij middagmaal rijden we verder naar de omgeving van Rome. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

5e dag: Rome  (80 km)
Ontbijt in hotel. In de voormiddag bezoeken we het Barok Rome met Via del Tritone, Piazza Barberini, het Pantheon, Piazza Navona, de beroemde Trevi-fontein één van de grootste fonteinen van Rome. Het water in de grote bassin beneden aan de fontein vertegenwoordigt de zee. Volgens een legende komt men terug naar Rome indien men een munt over je schouder in het water gooit. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we het Antiek Rome met het Colosseum ook wel het Flavisch amfitheater genoemd, het Forum Romanum het religieus, politiek en commerciele centrum van het Antiek Rome, het Forum Imperiale, de Boog van Constantijn, enz. Terugkeer naar het hotel voor het diner en overnachting.

6e dag: Rome (80 km)
Na het ontbijt bezoeken we de Vaticaanse musea met o.a. de Kamers van Rafael,de apartementen van Borgia gedecoreerd met fresco's van Pinturicchio en de beroemde Sixtijnse Kapel met de schilderwerken van Michelangelo. Aansluitend bezoeken we de schitterende St.Pieterbasiliek met de door Michelangelo ontworpen koepel. Vrij middagmaal en namiddag vrij ter beschikking voor individueel bezoek. Terug naar het hotel voor diner en overnachting.

7e dag: Tivoli - Chianciano Terme (240 km)
Na het ontbijt vertrek naar Tivoli, op ca. 30 km van Rome, een mooi oud stadje gelegen op de top van een heuvel. Het was eeuwenlang de geliefde zomerverblijfplaats van vele rijke romeinse families die werden aangetrokken door het koele klimaat. Zij bouwden hier hun prachtige villa's zoals Villa Adriana, het buitenverblijf van Keizer Adrianus met enorme thermen en prachtige ligging met een zeetheater, een schitterende door water omgeven zuilengalerij en zoals de beroemde Villa d'Este, gebouwd in 1550 voor kardinaal Ippolito II d'Este met een schitterende Renaissancetuin met talrijke prachtige waterwerken, beelden en fonteinen. Vrij middagmaal. In de namiddag voortzetting naar Chianciano Terme. Onderbrenging in hotel, diner en overnachting.

8e dag: Vertrek
Na het ontbijt, vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG