Rome en Sorrento

Rome en Sorrento
BKOR06
Busreizen
4Dagen
Korte reizen

1e dag: Antiek Rome
Aankomst te Rome. Vrij middagmaal. Geleid bezoek aan het Antiek Rome :het Colosseum, ook wel het Flavisch amphitheater genoemd, het Forum Romano, eens het religieus, politiek en commercieel centrum van de stad, de Fori Imperiali, gebouwd onder de keizers Cesar, Augustus, Traiano, Nerva en Vespasianus, de Boog van Constantijn, gebouwd als herinnering aan de overwinning van Constantijn op Maximus. Na het bezoek transfer naar het hotel in de omgeving van Rome, onderbrenging, avondmaal en overnachting.

2e dag: Pompei - Sorrento
Na het ontbijt, vertrek naar Pompei.Vrij middagmaal bij aankomst en geleid bezoek aan de opgravingen van de oude Romeinse stad die volledig werd bedolven onder vulkanisch gesteente en as bij een uitbarsting van vulkaan Vesuvius in 79 na Chr. Lopend door de straatjes van Pompei, gaat u terug in de tijd. Stapstenen om de straat over te steken, de parrarrelle uithollingen in de straatstenen veroorzaakt door karresporen, in elk huis ziet men welke ambacht werd uitgevoerd, bv maalstenen en bakovens duiden de bakkerij aan. Men krijgt een duidelijk beeld van hoe de mensen in die tijd leefden. Na het bezoek voortzetting naar de omgeving van Sorrento. Onderbrenging in het hotel, avondmaal en overnachting.

3e dag: Capri
Na het ontbijt, ontmoeting met de gids en met kleine busjes transfer naar het haventje van Sorrento en bootoverzet naar het veelbezongen bloemeneiland Capri. Samen met de gids rijden we met minibusjes naar het hoger gelegen dorpje Anacapri waar we de mooie Villa S.Michele van de Zweedse schrijver Axel Munthe bezoeken. Vanaf de tuin heeft men een adembenemend uitzicht over het eiland. Vrij middagmaal. Na de middag bezoeken we het stadje Capri en vanaf het pittoresk "Piazzetta" wandelen we tot aan de Augustus tuinen vanwaar men een prachtig uitzicht heeft over de beroemde Faraglioni rotsen. Vrije tijd ter beschikking voor individueel bezoek, een bootvaart rond het eiland of een bezoek aan de beroemde Blauwe Grot.(met supplement) In de namiddag terugkeer naar Sorrento, transfer naar het hotel, diner en overnachting.

4e dag: Napels - Vertrek
Na het ontbijt vertrek naar Napels. Bij aankomst ontmoeting met de plaatselijke gids en bezoek aan het monumentaal Napels: we bewonderen de Piazza Municipio met links het «Maschio Angioino» (bezoek buitenkant), het Bastion van Anjou, gebouwd onder Karel I van Anjou. Dit kasteel wordt ook wel Castel Nuovo genoemd om een onderscheid te maken met het daarna gebouwd kasteel door de Aragons dat moest dienen als koninklijke residentie. Verder nog de magnifieke Piazza del Plebiscito met de kerk van San Francesco di Paola, gebouwd naar het model van het Pantheon te Rome, en het Koninklijk Paleis (buitenkant), het prachtig San Carlo theater(buitenkant) en de Galleria Umberto I een passage van ijzer en glas, gebouwd naar het voorbeeld van de Galleria Vittorio Emanuele II te Milaan. Na het bezoek, vrij middagmaal en vertrek.

De prijzen voor tussenovernachtingen op heen- en terugreis zullen voorgesteld worden volgens de plaats van vertrek.


Voor een gedetailleerd programma moet u Inloggen

TERUG